NA PUT SAMO AKO JE NEOPHODNO

0

Obustavljen saobraćaj na autoputu Beograd – Niš (E-75), na deonici između Ćuprija – Jagodina, u smeru ka Beogradu. Alternativni pravac je Ćuprija – Mijatovac – Jagodina i dalje autoputem E-75.

Zbog snežnih padavina i jakog vetra vozače očekuje usporen i otežan saobraćaj na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji, a povremeno jači udari vetra dodatno stvaraju probleme vozačima zbog smanjene vidljivosti i snežnih nanosa koji dodatno usporavaju saobraćaj.

Ovakve vremenske prilike otežavaju rad putara kako bi održali prohodnim pojedine putne pravce posebno one koji vode preko prevoja gde su udari vetra najjači, saopštio je AMSS.

Vozite oprezno jer do nekontrolisanog proklizavanja dolazi i kada sneg i led ispune šare na gumama pa se vozila tada daleko teže zaustavlja.

Na put krećite samo ako morate i sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom. Savet je da se koriste putevi prvog prioriteta u periodu između 10 i 16 časova.

Zbog snežnih padavina, obustavljen je saobraćaj na nekim putevima trećeg prioriteta, a kamioni s prikolicom i šleperima je zabranjeno kretanje na skoro svim putevima Užica, Prijepolja, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice, Nova Pazara, Valjeva i Loznice, kao i preko planinskih prevoja Timočke i Negotinske Krajine.

Nema dužih zadržavanja na naplatnim stanicama, kao i na glavnim graničnim prelazima.

Na graničnim „Bačka Palanka“, „Šid“, „Ljuba“ i „Sot“, obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila na ulazu i izlazu, od strane hrvatskih graničnih organa, a zbog vremenskih uslova u Hrvatskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime