NA FAKULTETU PEDAGOŠKIH NAUKA PROMOCIJA KNJIGE MILISAVA SAVIĆA

0

MILISAV SAVICNa Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini 2. novembra 2015. u 18 časova biće održano književno veče posvećeno promociji nove knjige Milisava Savića „La sans pareille: ljubavni roman sa dodacima“, u izdanju „Agore“ iz Zrenjanina. Autor je nedavno za ovaj roman dobio nagradu „Grigorije Božović“.

„Priča je modernizovana verzija jedne od Šeherezadinih bajki: da bi našla svog izgubljenog dragana, devojka se prerušava u muškarca, i kad ga pronađe, ona se i dalje ponaša kao muškarac…“ Neobičan naslov romana aludira na nesvakidašnju ljubavnu priču i zapravo se odnosi na Simonetu Vespuči, najlepšu ženu renesansne Firence, koju su zvali la sans pareille, što u prevodu znači neuporediva, bez premca. „Pisac nas vodi na jedno mistično putovanje Toskanom, u pozadini jugoslovenskih ratova devedesetih.“

O knjizi govore profesori Filološkog fakulteta u Beogradu – prof. dr Radivoje Mikić i prof. dr Miloš Kovačević, pisac i profesor Fakulteta pedagoških nauka Tiodor Rosić i autor, književnik Milisav Savić.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime