JAPANCI KAŽU DA JE PANASONIK U SVILAJNCU PRIMER DOBRE INVESTICIJE U SRBIJI

0

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Miloš Petrović posetio je Svilajnac i tom prilikom rekao koliko je investicija japanskog „Panasonika“ važna za Svilajnac i Srbiju. On je o jednoj od najuspešnijih stranih komapnija koje posluju u Srbiji razgovarao sa predsednikom opštine Svilajnac, Predragom Milanovićem.

„Na večeri sa japanskim ambasadorom i predstavnicima velikih japanskih kompanija od kojih je jedna Mitsubishi, rečeno je da je Svilajnac u okvirima japanskim prepoznat kao dobar primer dobre investicije u Srbiji. Oni malo znaju o nama jer mi smo devedesetih nestali sa mape privrede, kada se raspala Jugoslavija. Oni znaju za Jugoslaviju, Srbiju i Svilajnac“ rekao je Petrović.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da je „Panasonika“ ozbiljna kompanija koja je zbrinula 350 radnika.

„Nije to samo 350 radnih mesta, već 350 kvalitetnih radnih mesta. Ljudi primaju na vreme plate, uvaženi su, plaćen im je prekovremeni rad, oni su primer kako strani investitor treba da posluje u Srbiji“ rekao je Milanović.

Japanski “Panasonik” je u svojoj fabrici u Svilajncu povećao za šest godina broj zaposlenih sa 13 na 350. Od “Panasonika” Svilajnac sada u budžetu ima priliv od preko 20 miliona dinara, a pomoć Vlade Japana Svilajncu, što direktno kroz donacije, što preko svojih investitora, su preko 300.000 evra.

Prošle godine Vlada Japana je donirala aparate i opremu Domu zdravlja u vrednosti oko 71.000 evra. Reč je o rentgen i ultrazvučnom aparatu, zatim EKG aparatu, inhalatoru i još nekim medicinskim aparatima.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime