MUP: Šest poreskih inspektora uhapšeno u Beogradu

0

Šest poreskih inspektora uhapšeno u Beogradu zbog zloupotreba u vezi sa povraćajem PDV-a i pranjem novca, kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi. Među uhapšenima je i načelnik poreske kontrole u Poreskoj upravi Zemunu. Osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova Nekoliko osumnjičenih je van zemlje.

Hapšenja su se odvijala u poreskim upravama Zemun i Voždovac, a osumnjičenima su lisice stavljene na radnom mestu.

Uhapšeni su zaposleni u Ministarstvu finansija Poreskoj upravi Filijala Voždovac Lj. Š. (1959), D. S. (1975), A. B. (1972), kao i A. P. (1965), T. V. (1959) i D. S. (1965) zaposleni u Poreskoj upravi Filijala Zemun.

Sumnja se da su Lj. Š., D. S., A. B. i jedna osoba za kojom se traga, kao i T. V. i D. S., od januara 2021. do januara ove godine, unošenjem lažnih podataka u Zapisnike o kontroli osam preduzeća omogućili da se tim preduzećima isplati povraćaj PDV-a.

A. P., inače rukovodilac jednog odeljenja zemunske filijale Poreske uprave je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinjavala D. S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje se sprovodilo po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija.

Današnja akcija nastavak je avgustovske akcije, kada je u Beogradu uhapšeno sedam osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije za 350 miliona dinara.

Prethodni tekstRTS: Razmatra se uvođenje elektronske prijave poreza za one koji izdaju stanove
Sledeći tekstRukometašice Jagodine osvojile četvrti Superkup zaredom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime