MONSTRUMI SU SVUDA OKO NAS

1

Štene staro oko pet meseci, sa žicom stegnutom oko stomaka do te mere da mu je maltene presekla telo, pronađeno je minulog vikenda na deponiji u Borči, na putu za Crvenku. Upozoravamo da fotografije koje slede u tekstu mogu biti uznemirujuće. Neko je vezao žicu psu oko tela, stegao je i on je rastao sa tom žicom koja mu je stvorila strašne rane. Sa jedne strane žica je bila čak urasla u tkivo tako da smo je jedva skinuli. Pas je sada dobro i lepo se oporavlja.

Simpatična ženka mešanca bila je izmučena i izgladnela ali je imala sreće da su je našli pravi ljubitelji životinja koji su joj odmah ukazali pomoć i spasili je.

– Došla sam na deponiju da obiđem starog vučjaka sa skoro nepokretnim nogama koga su vlasnici odbacili, da mu donesem hrane i vode, kada sam slučajno ugledala štene koje je bilo sklupčano u nekom šutu. Prizor koji sam tad videla zapamtiću celog života jer je imao žicu zategnutu oko stomaka sa otvorenom krvavom ranom koja je bila jeziva. Veterinar dr Andrija Nikolić je odmah došao i na licu mesta smo mu skinuli žicu. Tada smo ustanovili da je neko brutalno, silovateljski uvrtao žicu do te mere da mu se usekla u stomak – kaže Nadica Maksimović Grković koja je spasila simpatičnu ženkicu od sigurne smrti.


Štene je bilo preplašeno i jedva da je davalo znake života. Veterinar je stavio psa u svoj auto i odvezao ga u svoju ambulantu gde mu je dao sve potrebne terapije i okupao ga.
– Veterinar se odazvao bez ikakve novčane nadoknade za svaku intervenciju koja je bila potrebna. Štene se sad oporavlja, lepo jede i s obzirom na to što je preživelo, mirno je i umiljato. Pronašli smo i porodicu koja će ga udomiti. Dr Nikolić još uvek brine o njemu dok ne stigne porodica koja želi da ga usvoji – priča Nadica.

– Ovakvo mučenje nad životinjom nije mogao da osmisli psihički zdrava osoba jer je žica na telu psa bila do te mere stegnuta da je jedva presečena i skinuta. Inače ta deponija koja je tu napravljena poslužuje za svakodnevno mnogobrojno izbacivanje štenadi, starih kuca bolesnih a ovaj primer je dokaz da se tu neko iživljava krvoločno na bespomoćnim kucama, dodaje ona.

Blic

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime