Mitić: Ubuduće odbornici da kažu da li imaju želju da prespavaju u sali kako bismo obezbedili ketering umesto što maltretiraju Hitnu

0

Na 56. sednici Skupštine opštine Paraćin, predsednik Dragan Mitić pokušao je da vodi sednicu ali su ga odbornici SNS prekinuli. Za govornicu je izašao odbornik naprednjaka Stanimir Canić koji je 12. aprila sa drugim odbornicima ove stranke upao u skupštinsku salu da bi u toku te noći pozvao službu Hitne pomoći i žalio se da mu nije dobro. Iako je predloženo da se Canić izvede na vazduh kako bi ga pregledao lekar Hitne i ukazao mu pomoć, on je to odbio i insistirao da Hitna dođe u salu po njega kako bi ga na nosilima iznela iz zgrade opštine.

Rasprava u vezi sa ovim događajem nastavljena je na 56. sednici.

„Mi želimo da razgovaramo o tome što je lekar Hitne pomoći bio sprečen da mi pruži medicinsku pomoć i to treba da bude tačka dnevnog reda. Mi to tražimo“ rekao je Canić.

Mitić mu je objasnio da će Canić dobiti reč kada se bude završilo sa raspravom o tačkama dnevnog reda.

„Vi ste došli da minirate ovu sednicu. Izvolite, minirajte“ rekao je Mitić pošto je Canić insistirao.

„Tražim da se uvrsti tačka po hitnom postupku u dnevni red o sprečavanju službenog lica da radi svoj posao. Dogodilo se kršenje ljudskih prava. Nigde u svetu ne postoji da lekar Hitne ne može da pruži pomoć. U Paraćinu doktor Hitne treba da se obrati predsedniku opštine da mu odobri pregled. Molim sve u sali da se ne smeju jer to nije smešno“ rekao je Canić a ostali odbornici dobacivali su da je on šetao u toku te noći kada mu je ukazivana pomoć i da se sutradan potpuno zdrav vratio i pokušao ponovo da uđe u salu.

Canić je zatim napustio govornicu pa su odbiornici nastavili sa redovnim radom, a na njegov predlog za tačku Predlog zaključka povodom sprečavanja službenog lica od strane službenog lica u vršenju službene dužnosti, glasalo je 6 odbornika dok je protiv bilo 36, uzdržanih nije bilo.

Canić se žalio da je prekršen poslovnik i insistirao da se tačka koju je predložio uvrsti u dnevni red IAKO je Mitić stavio na glasanje ovaj predlog i njega odbornici NISU prihvatili. Canić je ponovo stao za govornicu.

„Ja ne želim odbornicima da imaju zdravstvene probleme ali mogu nešto da nauče o tim zdravstvenim problemima. Odbobrnici SNS neće dalje učestvovati u radu sednice“ rekao je Canić.

„Vi ste gospodine Caniću bili toliko bolesni da ste već sutra došli i želeli ponovo da upadnete u zgradu opštine“ rekao je Mitić a Canić je odgovorio da je došao da uzme ključ od automobila koji mu je ispao.

„Caniću, šta ste vi tražili u zgradi opštine? Niste imali ni jedan zahtev i ugrozili ste rad službi i gradjana koji su došli da završe posao kojim su došli. Svakom odborniku dajem reč, vi uporno nastavljate da se raspravljate i da zauzimate govornicu. te noći o kojoj govorite vi ste zloupotrebili službu Hitne pomoći time što ste tražili sendviče od njih, Vama je ponuđeno da Vas iznesu na vazduh kako bi Vam Hitna ukazala pomoć. Vi ste to odbili, želeli ste da Vas Hitna iznosi kako biste pravili cirkus, a to nastavljate i dalje da radite. Svakog trenutka ste mogli da izadjete iz opštine ali hteli ste da pravite predstavu i tako kako ste radili tako ste i prošli“ rekao je Mitić.

Mitić je dodao da se danas dogodilo miniranje rada skupštine opštine Paraćin.

„Da ste Vi bolesni gospodine Caniću, Vi ne biste sada skakali za govornicu mimo poslovnika i pravila elementarne pristojnosti. Odbornici, mi ćemo posle svake sednice morati da postavimo pitanje – da li neko od odbornika ima neodoljivu želju da prenoći u ovoj sali? To će biti obavezno pitanje kako bismo znali da se pripremimo, da obezbedimo ketering kako ne bi niko maltretirao Hitnu pomoć“ rekao je Mitić a Canić se bunio da je opštinska uprava obezbedila sendviče za „njihove aktiviste“.

Mitić je potom odredio pauzu i prekinuo sednicu.

 

(Medijski sadržaji nastali su realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstNa sednici opštine Paraćin nastavljena rasprava o upadu, ko je kome obezbedio sendviče i ko je bolestan?
Sledeći tekstRASPORED BOGOSLUŽENjA U JAGODINSKIM HRAMOVIMA ZA VELIKU NEDELjU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime