MISTERIJA „KOSOVKE DEVOJKE“ – OPŠTINARI SKINULI SLIKU DA SE TURSKA DELEGACIJA NE UVREDI?

0

Kako često znaju da prokomentarišu Jagodinci i Paraćinci – u „Ćupriji uvek neko čudo“ i „Ćuprija tunel između Jagodine i Paraćina“, tako se juče i danas na društvenim mrežama vodi polemika oko „skidanja slike Kosovke devojke iz opštinske sale“ i gde je u mraku tunela nestala Kosovka devojka. Misterija misteriju stiže – ko je naložio skidanje slike, gde je nestala posle 15 godina? Ćupričani u direktnu vezu sa nestankom slike dovode posetu turske delegacije. Na društvenim mrežama vodi se rasprava zašto je slika skinuta baš pre njihovog dolaska. Tim povodom oglasila se i GG „Ravanica“.

ravanica
17.mart

„Unazad petnaestak godina ova slika krasila je opštinsku salu. Šta se dešava dalje? Uoči dolaska turske kompanije koja će navodno da ulaže u Ćupriju, sa zida opštinske sale nestala je slika Kosovke devojke. Prilikom predaje naše odborničke liste 17.03. što se da videti na našoj naslovnoj fotografiji slika se nalazila na zidu opštinske sale. Odbornicima GG Ravanica zabranjen je ulazak u ovu salu što im je saopštio čuvar koji im nije dozvolio da uđu u salu da prisustvuju sednici opštinskog veća, te nismo mogli da vidimo juče da li ima slike, ali članovi izborne komisije saopštili su nam sinoć da nema ove slike na zidu sale. U opštini su nam rekli da su predstavnici vlasti tj.predsednik opštine lično naredio da se slika skine kako se predstavnici turske kompanije ne

sala
31.mart

bi uvredili. Ta slika je nastala po uzoru na sliku Uroša Predića, jednog od najvećih srpskih slikara i ona nije samo istorijski prikaz već ima jaku simboliku vezanu za Kosovski boj i simboliše sačuvanu čast otadžbine. Najoštrije osuđujemo izdajnički i ponižavajući gest vlasti ukoliko je tačno da je naredjeno skidanje slike sa zida sale, radi održavanja sastanka sa“ turskim privrednicima“. Ćupričanima poručujemo da na lokalnim izborima ne daju glas preobraćenim Moravcima koji ne poštuje svoje korene i koji se stide svoje nacionalnosti i naše nacionalne istorije“ saopštili su članovi GG „Ravanica“ u Ćupriji. 

U opštini nisu želeli da komentarišu ovu vest i zamolili su nas da ih to ne pitamo, ali da misle da je slika na sređivanju. Sliku je kupio nekadašnji predsednik opštine Ćuprija Ljuba Marić.

Predstavnici turske tekstilne kompanije „CCM moda“ posetili su Ćupriju i rekli da uslove koje im je ponudila ova opština u potpunosti odgovaraju njihovim zahtevima, te da će vrlo brzo posao biti sklopljen. Kako prenose mediji, ova turska fabrika počeće sa radom u Kruševcu 15.aprila.

Vlast u Ćupriji čine: SNS, URS, PUPS, DS, DSS.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime