„MISTER DOLAR“ OCENJEN 4,17! VEČERAS ŠABAČKO POZORIŠTE!

0

Glumica Svetlana Bojković, ovogodišnja dobitnica Zlatnog ćurana, nagrade za životno delo festivala „Dani komedije“, otvorila je u petak uveče u Jagodini 44. izdanje ove pozorišne manifestacije. Prva predstava u konkurenciji za nagrade, po izboru selektora rediteljke Ivane Vujić, je „Mister dolar“ Branisalava Nušića Narodnog pozorišta iz Subotice, u režiji Snežane Trišić.

Na „Danima komedije“ Svetlana Bojković je dobila dve statuete „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja – za ulogu Jovanke u „Pučini“ 1978. godine i Belize u „Učenim ženama“ 1991. godine.

Pre svečanog otvaranja festivala, koji će trajati do 27. marta, u galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba „Mija Aleksić – biti glumac“ povodom 20 godina od smrti velikog umetnika.

Niko od nadležnih u Ministarstvu kulture nije prisustvovao otvaranju Dana komedije.

Danas je na repertoaru „Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka“, koju izvodi Šabačko pozorište po Jaroslavu Hašeku, a u adaptaciji i režiji Aleksandra Lukača, zatim sledi Nušićeva „Vlast“ u režiji Dušana Petrovića i izvedbi Narodnog pozorišta Zrenjanin.

U ponedeljak će se Pozorište mladih Novi Sad predstaviti komadom „Potpuno skraćena istorija Srbije“, po tekstu Maje Pelević i Slobodana Obradovića i u režiji Olivere Djordjević, a narednog dana je „Ćelava pevačica“ Ežena Joneska, u režiji Isidore Goncić, koju će izvesti ansambl Ateljea 212.

Šesta takmičarska predstava je „Rodjendan gospodina Nušića“ Zvezdara teatra, po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Nebojše Bradića.

Konačno, sedma takmičarska preštava, u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta, jeste „Doktor Nušić“, u režiji Kokana Mladenovića.

Osmog dana festivala, u čast nagradjenih, Gradsko pozorište iz Jagodine odigraće predstavu „Heroji“ Predraga Perišića u režiji Branislava Nedića.

Predstave će ocenjivati žiri u sastavu: dramski pisac Željko Hubač (predsednik žirija), glumica Ljiljana Dragutinović i direktor jagodinskog Javno-informativnog preduzeća „Novi put“ Ljubiša Vujić (predstavnik grada domaćina).

Najbolja predstava, po oceni žirija, biće nagradjena nagradom „Mija Aleksić“, dok će najsmešnija predstava, po oceni publike, dobiti nagradu „Miodrag Petrović Čkalja“ i statuetu „Jovanča Micić“.

Žiri će dodeliti i statuete Ćuran za tri najbolja glumačka ostvarenja i za najbolje rediteljsko ostvarenje, kao i nagrade za najbolju epizodnu ulogu, kostimografiju i scenografiju.

RTK

Prethodni tekstODRŽAN ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA
Sledeći tekst850 RADNIKA STAKLARE U PARAĆINU PONOVO U NEIZVESNOSTI! RASKID PRIVATIZACIONOG UGOVORA?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime