Milanović: Posle 100 godina gradi se most na teritoriji Svilajnca

0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić boravio je danas u zvaničnoj poseti opštini Svilajnac, gde je obišao najveće infrastrukturne projekte koji su trenutno u toku. To su izgradnja novog mosta na Velikoj Moravi u Vojski, rekonstrukcija regionalnog puta Svilajnac-Medveđa i izgradnja kanalizacione mreže.

Zajedno sa predsednikom opštine Svilajnac Predragom Milanovićem ministar Vesić svoju posetu započeo je u Vojski kod porodice Šajatović, gde mu je, kako kaže, ova porodica pružila gostoprimstvo prvi put pre skoro 30 godina:

„Sećam se još od tada mosta od dasaka, koji nije bio bezbedan, tako da se posle više decenija napokon rešava taj problem izgradnje novog, bezbednog, saobraćajnog mosta“ – rekao je Vesić.

Novi most u selu Vojska biće završen do početka maja naredne godine, a ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture finansira ovaj projekat sa skoro milijardu dinara:

„Ovaj most nije važan samo za meštane Vojske već i za meštane svih okolnih sela, jer će biti bolje povezani sa gradovima poput Jagodine, Kragujevca, a biće im olakšan i prilaz do njihovih imanja. Planiramo da
sledeće godine uradimo i oko 10km pristupnih saobraćajnica, kako bismo i druga svilajnačka sela bolje povezali. Ono što još želim da kažem je da je Svilajnac zahvaljujući inventivnosti predsednika Milanovića postao bolje mesto za život“ – izjavio je ministar Vesić i najavio da je među planiranim infrastrukturnim projektima i izgradnja obilaznice oko
Svilajnca, koja će preusmeriti sav tranzitni saobraćaj.

Predsednik opštine Predrag Milanović istakao je da se na teritoriji opštine Svilajnac novi most gradi posle više od 100 godina:

„Ovo je jedan od najvećih i najvažnijih projekata u Svilajncu i bitan je i za Vojštane, ali i ostale Svilajnčane. Oko 600 hektara obradive, plodne zemlje se nalazi sa druge strane reke, tako da će i poljoprivrednicima biti mnogo lakše. Takođe, rekao bih i da ovako veliki projekti nisu rađeni na teritoriji naše opštine, što samo pokazuje na kom nivou su odnosi između Vlade Republike Srbije i opštine Svilajnac“ – izjavio je Milanović.

Opštinsko rukovodstvo i ministar Vesić obišli su i radove na izgradnji kanalizacione mreže u Sedlaru. Osim u ovom selu, trenutno se kanalizaciona mreža gradi i u Subotici, Troponju i Kušiljevu:

„Ukupno u ova četiri sela radimo 70km kanalizacione mreže. U drugoj fazi radićemo još oko 57 km i izgradićemo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Nakon ovog projekta, velika većina domaćinstava imaće mogućnost priključenja na kanalizaciju“ – izjavio je Vesić.

Milanović je dodao da se trenutno u Svilajncu izvode radovi u infrastrukturi ukupne vrednosti oko 70 miliona evra, što je gotovo najviše u istoriji.

Prethodni tekstI Beograd odustao od vatrometa, novac društvima za zaštitu životinja
Sledeći tekstTri osobe su uhapšene u Srbiji, a jedna u Češkoj zbog lažnih dojava o bombama

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime