Mediji: SNS utvrdio izbornu listu, na njoj violinista, Lav Pajkić i Ivan Tasovac

0

Predsedištvo Srpske napredne stranke utvrdilo je na današnjoj sednici izbornu listu, na kojoj će se nalaziti kandidati naprednjaka, ali i koalicionih partnera. Blic piše da je prvi na listi, posle Aleksandra Vučića, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Slede Maja Gojković i violinista Jovan Kolundžija.

Kako su objavile Novosti, PUPS Milana Krkobabića trebalo bi da ima devet mandata u budućem sazivu parlamenta, SDPS Rasima Ljajića osam, dok su za Partiju socijalista Aleksandra Vulina i SNP Nenada Popovića „rezervisana“ po tri mesta.

Novosti saznaju da se na listi nalaze i SPO Vuka Draškovića, ali i partije Bogoljuba Karića i Marijana Rističevića, koje će imati po dva do tri poslanička mesta.

List piše da su ispunjene najave predsednika naprednjaka i Srbije Aleksandra Vučića, pa se među kandidatima nalazi i oko 30 mladih iz političke akademije SNS.

Prema pisanju Blica, nosilac liste je Aleksandar Vučić, a prvi posle njega je ministar poljoprivrede Branislav nedimović. Slede predsednica parlamenta Maja Gojković, violinista Jovan Kolundžija i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. U vrhu liste je i Lav Pajkić, sin Isidore Pajkić i voditelj emisije „Kontravizija“ na TV Pink. Na listi naprednjaka se nalazi i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Kako je ranije najavljeno Vučić će u sredu 4. marta raspisati parlamentarne, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojkovićlokalne izbore.

Izbore u Vojvodini već je raspisao predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime