MARKOVIĆ: KRITERIJUM ZA GAŠIĆA DA SE PRIMENJUJE I NA DRUGE

0

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, izjavio je, tokom rasprave u Skupštini Srbije, da je saglasan sa premijerom Aleksandrom Vučićem da Bratislav Gašić mora da snosi odgovornost zbog takvog obraćanja novinarki, ali ga je pozvao da to bude isti kriterijum za sve. “ Kriterijum mora da bude isti i kod drugih, ma iz koje partije bili “ naglasio je Marković.
„Bratislava Gašića poznajem preko 20 godina i nisam ga poznavao kao čoveka koji je izgovorio rečenicu koju je uputio novinarki pre par meseci. Naravno da zbog toga Bratislav Gašić mora da ima odgovornost, ali isto tako moram da podsetim javnost da su Bratislav Gašić i Vojska Srbije poslednjih godina, svakog dana pomažu građanima Srbije, a posebno kada su bile poplave. Ne postoji grad u Srbiji, a da prvi na terenu nisu bili Vojska Srbije i Bratislav Gašić. Ja kao čovek koji živi u Jagodini, gde su bile poplave, moram da kažem da nije bilo Vojske Srbije možda bi se desila veća nesreća “ rekao je Marković.
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je rekao da Vojska Srbije nikada nije bila popularnija kod svetskih sila.

„Bratislav Gašić je jedan od 18 ministara i gospodine predsedniče Vlade svaka čast što menjate jednog od 18 ministara, ali Skupština ima 250 poslanika. Najmanje 50 poslanika je trebalo da bude smenjeno zbog termina koje su koristili poslednjih godina. Zato Bratislav Gašić treba da bude primer svim poslanicima koji se na takav način obraćaju drugim poslanicima, građanima ili članovima Vlade “ izjavio je Marković i naglasio da je Bratislav Gašić sa biografijom postao ministar odbrane.
“ Bio je i privrednik i zahvaljujući tome dosta je pomogao da se iz fabrika za namensku proizvodnju plasira naše naoružanje onim državama kojima to treba. Isto tako ja bih voleo da naša zemlja ima i dalje vojnu neutralnost. Jedinstvena Srbija se zalagala da napravi proevropsku Vladu, ali mislim da je još rano da postanemo član NATO pakta i da još nije vreme, jer se rane nisu osušile i ne možemo da zaboravimo sve ono što su nam pojedine države radile “ istakao je Marković.
“ Mi iz Jedinstvene Srbije smo nekada podržavali da Srbija treba da se brani i ako treba da se gine za Srbiju, ali više takve poruke ne šaljemo. Mi iz Jedinstvene Srbije kažemo da treba da se živi za Srbiju i da ne odlazimo u one zemlje kao neko ko će da napada neke druge, već samo da budemo u mirovnim misijama “ ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije.
“ Što se tiče slučaja “ helihopter “ , svako ko je u Vojsci treba da bude spreman za slučaj koji se desio. Mi žalimo sve koji su poginuli, ali isto tako je veliki broj partija zloupotrebljavao taj slučaj, kao da je neko namerno hteo tako nešto da uradi, a u stvari je postojala viša sila i ja ne vidim nijednog pojedinca da ima odgovornost za ono što se desilo sa helihopterom “ kazao je Marković.
“ Vojska Srbija je veoma važna u međunarodnim odnosima, ali ja još nisam čuo da neko kritikuje našu vojsku. I moramo da se zahvalimo vojsci što su naše granice bezbedne “ kaže Marković.
“ Siguran sam da se Bratislav Gašić kaje zbog svoje izjave. On je jedan od vaših najboljih prijatelja “ rekao je Marković obraćajući se premijeru,
“ Jedinstvena Srbija će podržati ono što ste Vi predložili, ali Vas molim da to bude kriterijum za sve. Ako danas odlazi jedan od Vaših najboljih prijatelja, koji je napravio verbalni delikt, gde niko nije fizički imao štetu, a povredio je sve žene u Srbiji, onda Vas molim da se taj kriterijum primenjuje i kod drugih ma iz koje partije bili. Ja mislim da je ovo danas pokazatelj da ste Vi pravedan čovek i da svako ko dobije određenu funkciju mora da poštuje ono što je njegov zadatak i Jedinstvena Srbija će glasati za smenu Bratislava Gašića zato što ste Vi to predložili “ zaključio je Dragan Marković Palma obraćajući se premijeru i poslanicima Skupštine Srbije.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime