MARKO PETROVIĆ (JAGODINA MOJ GRAD BR 7): POLJOPRIVREDA U RUKE POLJOPRIVREDNICIMA

1

Marko Petrović (28) iz Siokovca, diplomirani ekonomista i poljoprivrednik, kandidat za obornika ispred stranke Zajedno za Srbiju i Koalicije „JAGODINA MOJ GRAD“ broj 7, sa porodicom obrađuje 10 hektara zemlje. Petrovići čuvaju i krupnu stoku i jedna su od vodećih porodica u ovom kraju koja se bavi poljoprivredom i stočarstvom.

„Zalažem se za bolji odnos države prema poljoprivredi. Subvencije za poljoprivredu smanjene su na toliko da od tih para ne može da se obradi dva ara bašte, a ne desetak hekatara i više. Vrednost subvencije pokriva 18 l goriva po aru i nešto đubriva, što je ispod svakog nivoa. Bez svojih sredstava, poljoprivrednik ne može da uradi ništa. Prolećna sezona nas je koštala preko 2.000 evra“ kaže Marko.

Petrović je mlad čovek koji nikada nije bio član stranaka i u izbore ulazi kao nestranačka ličnost, kandidat „Zajedno za Srbiju“.

„Zalažem se za vraćanje zadrugarstva ali da zadrugari budu velike poljoprivredne apoteke i pumpe. Imamo mnogo ideja koje možemo realizovati i pomoći poljoprivredncima za koje nisu rešenje banke i strašni krediti koji bi ih zaobili. Pravilno raspoređen agrarni budžet i pristup stranim fondovima kroz projekte su naša budućnost. Takođe, porez koji se ubere ne treba da ide u centralni budžet i da se raspodeljuje po Vojvodini ili mesnim zajednicama kojeništa ne plaćaju. Naša MZ plaća porez, takse a naš novac se raspoređuje a one koji to ne plaćaju. Hoćemo da učestvujemo u raspodeli agrarnih sredstava“ kaže Petrović.

Marko Petrović je kandidat za odbornika koalicije „JAGODINA MOJ GRAD“ br 7.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime