MARČELO IZAZVAO NEVEROVATNO INTERESOVANJE NA PEDAGOŠKOM!

5

Amfiteatar Pedagoškog fakulteta bio je premali za sve studente i mlade koji su želeli da čuju Marka Šelića Marčela. Marčelovo poslednje izdanje je „knjigoalbum“ pod nazivom „Napet šou“, na kome je radilo preko 50 umetnika različitih profila i koji je svojevrstan „hibrid“ muzike i književnosti. On je došao sa glumcem Banetom Trifunovićem.

2 3 4

„Napet šou – tekstovi pisani s namerom da budu punokrvni, kolumnistički. Namenjena je čitaocu kakvog želim. Uopšte ne verujem da je granica između kritike i mržnje tako tanka kod bilo koje iole prosvećene glave, nerazlikovanje tih stvari je boljka mediokriteta. Ali stvara se privid da je to teško razlikovati zato što je takav model prisutan kud god da pogledaš oko sebe. Recimo, živim u zemlji u kojoj prvi čovjek ne razlikuje kritiku od mržnje, a zašto? Kako reče Balzak, jedna od najodvratnijih navika sitnih duša jeste što misle da i drugi imaju njihove nedostatke“ rekao je Marčelo.

5
Bane Trifunović
1
Marko Šelić Marčelo

Kada je ušao u amfiteatar dočekao ga je gromoglasni aplauz. Pedagoški fakultet ne pamti ovako veliko interesovanje za jedno predavanje i promociju knjige.

„Moja mišljenja jesu moji odgovori, ali ne moraju biti i tvoji. Stvaralaštvo je mnogo više tu da postavlja zdrava pitanja nego da daje odgovore, to nije treš literatura tipa ‘kako biti srećan’ i ‘kako naći pravu ljubav’. Kako da neko drugi riješi svoje probleme, o tome ja znam sasvim malo ili sasvim nimalo.

Pisati društveno angažovane tekstove, koji se sticajem okolnosti nekada taknu i politike, i baviti se samom politikom – to su za mene dvije sasvim odvojene ambicije, od kojih imam samo ovu prvu, apsolutno nepomućenu ovom drugom. Naravno, kad si prinuđen da gledaš besramno očigledne diletante, verovatno i babi s planine nekad prođe kroz glavu da bi ona to uradila bolje. Ali to nema veze sa stvarnom željom, to je samo ogorčenost“ rekao je Marčelo.

Možda bi dobra ideja organizovati gostovanje Marka Šelića Marčela i za stariju populaciju.

9 10

5 KOMENTARA

  1. Ja godinama pokusavam da shvatim sta ovaj Marchelo “ glumi „??? Ni on sam nezna sta hoce, sta zeli… On jednostavno, od kada je postao javna, nazovi licnost, nikako ne moze da pronadje sebe, niti kroz melodiju niti kroz stihove. Ne bi me zacudilo da ga “ postave “ za zamenika ministra kulture, s obzirom kakva nam je drzava, nasa jadna Srbija…

    • Momi, NE ZNA se pise odvojeno. Imaj bar toliko pristojnosti da, pre nego pocnes da kritikujes pesnike, pisce, umetnike, naucis pravopis. Mislim…nije lepo.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime