MANDIĆ: JAGODINA ODRŽAVA INFORMATOR O RADU

0

Zamenica Poverenika za informacije od javnog značaja Stanojla Mandić izjavila je da većina opština i gradova u Srbiji, osim Novog Beograda i Jagodine ne održava svoje informatore o radu u celosti. Ona je kazala da takvo stanje sigurno ne odgovara potrebama gradjana, a kao jedan od glavnih problema je navela nedostatak nadzora.

– Od 11.000 organa javne vlasti, svega oko 3.000 njih ima zakonsku obavezu da objavi taj dokument – rekla je Mandić na skupu o borbi protiv korupcije i pojasnila da Poverenik nema nadzornu ulogu i ne može da preduzima mere u smislu odgovornosti organa. Nijedan zahtev sudiji za prekršaje nije podnet, a to jeste prekršaj” – rekla je ona i dodala da su u pojedinim slučajevima upravni inspektori samo konstatovali da informator postoji, pa nisu kažnjavali opštine uprkos tome što u informatoru nedostaje tri četvrtine informacija.

Prema njenim rečima, bilo je situacija i da su neke opštine taj dokument objavljivale nakon što im je Poverenik skrenuo pažnju, što pokazuje da mnogi ne prepoznaju značaj.

blic.rs

foto Media centar

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime