Mame su zakon: Najoštrije osuđujemo govor ministra Martinovića

0

Organizacija „Mame su zakon“ osudila je izjavu ministra Aleksandra Martinovića izrečenu u Skupštini Srbije.

„Najoštrije osuđujemo neprimeren govor ministra Aleksandra Martinovića koji se u Domu Narodne skupštine tokom jučerašnjeg plenarnog zasedanja poslanicima opozicije obraćao rečima koje neprihvatljivo zadiru u privatnost i lične odluke“ navela je organizacija.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je za portal N1 da je vrednovanje ili stigmatizovanje ljudi samo na osnovu toga da li i koliko imaju dece, osim što je zadiranje u privatnost, nedopustivo i predstavlja diskriminaciju po osnovu bračnog i porodičnog statusa.

„Neprimereno je da tako nešto bilo ko izjavi, a posebno kada se radi o ministru u Vladi kao nosiocu najviše funkcije. Iako članove Vlade i narodne poslanike štiti imunitet ne bi trebalo da, svojim izjavama, vređaju i omalovažavaju političke neistomišljenike ali ni bilo koga drugog. Verujem da bi izvinjenje donekle ublažilo težinu reči“, navodi Janković.

Da podsetimo, ministar Aleksandar Martinović je juče u Skupštini prozvao poslanike opozicije koji nemaju decu.
 

„Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje“, rekao je Martinović obraćajući se poslanicima opozicije.

 

Prethodni tekstE-licitacija vozila u Carinarnicama Niš i Priština
Sledeći tekstAKCIJA kod Komšije do 15. jula

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime