MAJSTOR FENG SHUIJA DRŽI PREDAVANJE U JAGODINI

0

Majstor Feng shuija Gordana Šutanovac održaće predavanje o ovoj veštini u subotu 18.11. u sali Pomoravskog okruga. Predavanje počinje u 13 sati.

Optimizacija energije u  feng shuiju
Glavni ciljevi Feng Shuija mogu se sažeti u dve reči:

znam da poboljšam i da predvidim. Znati identifikovati uticaje prirodnih sila koje deluju na život ljudskih bića je nauka. Dakle, identifikovati i analizirati Qi, nevidljive i neprepoznatljive energije, tako moćne da su u stanju da podrže život ili da ga unište…to je znanje na delu i oblast delovanja feng shuija!

Evidentno je da ništa na Zemlji nije beznačajno, planina ima uticaja na
kuće, reka uzima i nosi energiju neba…priroda deluje, a ljudi treba da znaju da odgonetnu te uticaje. Poboljšati i omogućiti ljudima da promene svoje životne uslove, i žive dugo u dobrom zdravlju, da  pronadju sreću u porodici,
da rade u dobrim uslovima, da se dobiju i plodovi rada …, i da se na kraju akumulira bogatstvo za budućnost svoje porodice. Analizom tabele letećih zvezda predviđaju se dogadjaji, a mi u skladu s tim reagujemo, izbegavamo nesreće, ili im oduzimamo mogućnosti da se one pojavljaju.
Idealan Feng Shui: optimizacija energije
Odabrati lokaciju za gradnju kuće- tradicionalno to i jeste glavni cilj Feng Shuija. … Zapamtite da Feng Shui okoline kuće direktno utiče na njene stanovnike.

Čuli ste davno da  Yin kuće (grobovi) indirektno utiču na potomke pokojnika, ponekad i na više generacija. Majstori feng shuija smatraju da je Yin Feng Shui složeniji, i zahteva veliko iskustvo u studiji pejzaža. Ovladavanje ovom granom Feng Shuija je vrhunac  znanja, i karijere feng shui majstora u Kini. Na nasim prostorima ova grana nema primenu.
Legenda kaže da svaki majstor Feng Shuija uzalud traži mesto za gradnju svoje kuće. …jer je nikada neće pronaći. Ova priča nas podseća da
idealan Feng Shui  ne postoji: ne postoji mesto gdje su prisutni samo korisni  uticaji. Dobro i loše, kao dobro i zlo- uvek koegzistiraju, kao što su Yin i Yang. Svrha Feng Shuija  je da se zadrži najviše korisnih uticaja.
Međutim,  mora se prihvatiti da će uvek biti i štetnih uticaja, koje ćemo nastojati da smanjimo.
Osim nekih Sha Q ( koje ipak treba izbegavati po svaku cenu), postoji i  prisustvo negativnih uticaja, a te energije nisu nužno neprihvatljive i ne bi trebale biti izvor boli. Takav upliv će imati vrlo malo uticaja na ukupan efekat. Dobar Feng Shui je pozitivan efekt . Ako ćemo dobiti više korisnih uticaja nego štetnih, ukupni rezultat će biti pozitivan. Umetnosti leži u proceni pozitivnih i negativnih uticaja, tako kako bi bili sigurni u pozitivan ishod. Ključ je u praktikovanju znanja feng shuija na odredjenom objektu, da se napravi  balans!

 

Piše:

Gordana Šutanovac

Feng Shui  praktičar, predavač i konsultant

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime