MAĐARSKA SNIMATELJKA TUŽI IZBEGLICU KOJU JE ŠUTNULA

0
REFILE - ADDITIONAL INFORMATIONA migrant carrying a child falls after tripping on TV camerawoman Petra Laszlo (R) while trying to escape from a collection point in Roszke village, Hungary, September 8, 2015. Laszlo, a camerawoman for a private television channel in Hungary, was fired late on Tuesday after videos of her kicking and tripping up migrants fleeing police, including a man carrying a child, spread in the media and on the internet. REUTERS/Marko Djurica

Mađarska kamermanka, koja je dobila otkaz pošto je snimljena kako sapliće i šutira izbeglice na granici sa Srbijom, najavila je da će tužiti Fejsbuk i čoveka kojeg je saplela dok je bežao sa detetom u naručju.

Laslo kaže da će pošto se okonča krivični proces protiv nje, podneti dve privatne tužbe. Kako je rekla za rusku „Izvestiju“, tužiće Fejsbuk koji je odbio da sa mreže ukloni grupe koje su joj pretile, iako je zabranio grupe podrške. Druga tužba biće upućena protiv Osame Abdula Mosena, Sirijca koga je saplela dok je sa detetom u naručju bežao od mađarske policije.

„Promenio je svoje svedočenje, iako je prvo optužio policiju“, rekla je kamermanka, iako se na dva različita snimka vidi da je ona ta koja ga je oborila na zemlju.

„Moj muž želi da dokaže moju nevinost. Za njega je to sada pitanje časti“, dodala je Laslo.

Incident se desio 8. septembra u blizini mađarskog sela Reske kada su migranti probili policijski kordon i trčali pored novinara, uključujući i Petru Laslo. Druga novinarska ekipa zabeležila je trenutak kada mađarska kamermanka podmeće nogu čoveku u trku, a na drugom dnimku se vidi kako šutira još izbeglica, među kojima je i jedno dete.

Kamera Petre Laslo bila je uključena dok je šutirala izbeglice, pa se na njenom snimku može čuti kako policajac uzvikuje „beba, beba, beba“, upozoravajući je da čovek nosi dete. Ona se kasnije izvinila za svoj postupak, pravdajući ga strahom.

U intervjuu za ruski list, Laslo je rekla da želi da se sa porodicom preseli u Rusiju pošto se u Mađarskoj oseća zastrašeno.

„Razmišljamo o Rusiji i mislim da ćemo početi da učimo ruski. Za nas je bitno da napustimo Mađarsku. Odlučićemo posle suđenja“, rekla je mađarska kamermanka.

http://rs.n1info.com/a102162/Svet/Svet/Madjarska-snimateljka-tuzi-izbeglicu.html

Prethodni tekstZORANA MIHAJLOVIĆ U JAGODINI
Sledeći tekstTRAŽI SE REŠENJE ZA ŠVAJCARCE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime