LJILJANA KUVA – JUNEĆE ŠNICLE U BEŠAMEL SOSU

0

2Potrebno je:

500gr juneće šnicle, ulje, 800ml mleka, kocka putera,muskatni orah, kus-kus,mleveni orasi, 3 jaja, mešavina za pohovanje ( – malo pšeničnog brašna,prezle, malo kukuruznog griza, pšeničnog griza, suvi začin, biber ). Istucati šnicle i iseći ih na manje komade, namazati mešavinom od suvog začina, bibera, belog luka u prahu. Uvaljati ih u mešavinu za pohovanje,umućena jaja, pržiti na vrelom ulju da porumeni.Skuvati mleko sa kockom putera-odvojiti pre toga malo mleka da bi se umutile 3 ravne kašike brašna. Ukuvati na laganoj vatri,da se zgusne narendati muskatni orah po ukusu. Kus-kus preliti ključalom vodom ,poklopiti da odstoji par minuta. Procediti,preliti hladnom vodom. Zatim dodati mlevene orahe.Posoliti. U posudi za pečenje koja je premazana puterom-sipati kus- kus.ređati pohovane šnicle, preliti bešamel sosom. Na 250 stepeni peći na sredini rerne 15 minuta prekriveno folijom, skloniti foliju-peći još 10 minuta.

Ljiljana Aranđelović

Prethodni tekstDVE AKCIJE U OZON MEDIKU, OD JUNA DO AVGUSTA
Sledeći tekstHABJANOVIĆ ĐUROVIĆ VRATILA MANDAT

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime