Lažni Vučićev savetnik pokušao da prevari Paunovića, policija ga uhapsila

0

Z.C. (65) iz Kragujevca koji je optužen je da je 2015. i 2016. godine nezakonito stekao 30.000 evra i 350.000 dinara predstavljući se lažno kao nepostojeći savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, ponovo je, kako se sumnja pokušao da počini isto delo. Ovog puta na meti je bio predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Paunovič je posumnjao u istinitost priče koju je navodni državni sekretar izložio preko telefona, pa je kontaktirao pravog Mirki Čikiriza koji se trenutno nalazi na odmoru. Tada je Z.C. prijavljen policiji.

„Nepoznato lice me je juče pozvalo lažno se predstavljajući kao državni sekretar ministarstva pravde da bi u „dobronamernom“ ali prilično zbunjujućem razgovoru, predlagalo, malo je reći nelogične i nezakonite stvari. Ljubazno i oprezno sam završio razgovor a posle provere upravo sa pravim državnim sekretarom Mirkom Čikirizom podneo krivičnu prijavu za lažno predstavljanje“ rekao je Paunović.

Osumnjičeni se tereti da je juče, u više navrata, telefonom pozivao predsednika opštine Paraćin predstavljajući se kao državni sekretar u Ministarstvu pravde (Mirko Čikiriz) i tom prilikom je nudio posredovanje kod Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i raspitivao se za aktuelnu situaciju u Paraćinu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Paraćinu.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

 

Prethodni tekstUHAPŠEN zbog lažnog predstavljanja, zvao Paunovića i predstavljao se kao državni sekretar
Sledeći tekstMedjunarodni sajam pčelarstva u Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime