Kubanskim migrantima omogućili ilegalan ulazak u Španiju koristeći srpski bezvizni režim za građane Kube

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon višemesečne zajedničke istrage sa policijskim službenicima Kraljevine Španije, a uz podršku INTERPOL-a, EVROPOL-a i SELEC-a, uhapsili su dvoje srpskih državljana zbog postojanja osnova sumnje da su kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Na teritoriji Srbije uhapšeni su V. Š. (1956) i M. Š. (1990), dok je na teritoriji Španije uhapšeno 18 pripadnika ove organizovane kriminalne grupe koju su, kako se sumnja, predvodili P. M. R. P , C. L. R. C, R. A. l. O i Y. S. S, iz Španije.

Oni su, kako se sumnja, od oktobra 2022. do aprila ove godine, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi, za najmanje 53 iregularna migranta, kubanske državljane, omogućili nedozvoljen ulaz u Španiju, tako što su im zloupotrebljavajući bezvizni režim za ulazak državljana Kube u Srbiju, organizovali ilegalan prelaz iz naše zemlje u Severnu Makedoniju ili BiH, a odatle u Španiju, kao krajnju destinaciju.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenih V. Š. i M. Š. pronašla i privremeno oduzela četiri mobilna telefona, putničko motorno vozilo, 600 evra i 300 dolara, kao i šest pozivnih pisama, dve potvrde za transfer novca i dve putne isprave.

Osumnjičenima je određen pritvor.

 

Foto MUP

Prethodni tekstNa pružnom prelazu u Vrčinu poginuli 18-godišnji mladić i 15-godišnja devojčica
Sledeći tekstSaobraćajna policija isključila 36 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime