Krivična prijava protiv Dejana Nešića, direktora Tehnološke škole u Paraćinu

0

Na sednici Opštinskog veća opštine Paraćin koja je održana u utorak, 28.januara 2020.godine donet je Zaključak da se podnese krivična prijava protiv Dejana Nešića direktora Tehnološke škole u Paraćinu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo: trgovina uticajem, prema odredbama člana 366.stav 3. Krivičnog zakonika.
Prema pisanom zahtevu direktorke OŠ Đura Jakšić u Paraćinu dostavljenom Opštinskom veću opštine Paraćin u kome traži podršku lokalne samouprave zbog zloupotrebe od strane Srpske napredne stranke u Paraćinu, osnovano se sumnja da je direktor Tehnološke škole Dejan Nešić koristeći svoj službeni, odnosno pretpostavljeni društveni uticaj u Srpskoj naprednoj stranci posredovao da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršti.
O dopisu direktorke OŠ Đura Jakšić, Svetlane Gajić u Paraćinu, kao i o zaključku Opštinskog veća opštine Paraćin pismeno su obavešteni Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Školska uprava u Jagodini i republička prosvetna inspekcija u Kragujevcu.
Opština Paraćin osuđuje ovakav oblik pritisaka i pokušaj zloupotrebe državnih institucija, u ovom slučaju Ministarstva prosvete u političke svrhe, te se nadamo da će nadležno ministarstvo zaštiti sistem obrazovanja od političkih uticaja.

Prethodni tekstIzolovan virus gripa AH1 u Pomoravlju
Sledeći tekstGROOM ROOM – MESTO KOJE VOLE PSI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime