Korona u bolnici u Paraćinu

0

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno povećanja broja pregleda u kovid-ambulantama, pozitivnih i hospitalizovanih pacijenata, Interno odeljenje Opšte bolnice u Paraćinu sa svojih 40 postelja stavljeno je u funkciju kovid odeljenja, u kome je već Grudno, tako da je obolelima od kovida na raspolaganju ukupno 60 kreveta, pišu Novosti. 

Pacijenti sa Internog prebačeni su na Ortopediju, koja je preseljena na Odeljenje hirurgije, tako da Interno u novom prostoru funkcioniše redovno u nokovid sistemu. Na Hirurgiji, Ginekologiji i Ortopediji rade se samo hitne operacije, odnosno operišu se pacijenti sa malignim tumorima i hitna stanja. U prostoru Koronarne jedinice, na nekadašnjem Internom, sada je formirana Intenzivna kovid jedinica, sa pet respiratora i kompletnim monitoringom.

Opšta bolnica u Paraćinu spremna je da hospitalizuje i veći broj pacijenata, trenutno ih je 23, ali je problem što i među zdravstvenim radnicima i u administraciji ima obolelih od kovida.

Kako saznajemo, trenutno je sedam medicinskih tehničara pozitivno na kovid-19, tri lekara su u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim osobama, kao i dva radnika iz administracije i dve medicinske sestre, zbog čega osoblje mora da se preraspoređuje sa jednog na drugo odeljenje.

Hospitalizovani kovid bolesnici su starosti od 30 do 90 godina, dvoje je na respiratoru. Ima čak više mlađih nego starih, pa otud apel iz ove zdravstvene ustanove na građane da smanje broj kontakata jer je to osnovni način prenošenja virusa korona.

Prethodni tekstU Jagodini još 27 inficiranih, za 24 sata u okrugu preminulo sedmoro
Sledeći tekstBIA PRIVELA PARAĆINCA JER JE PRETIO VUČIĆU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime