Koncertom pod nazivom ”Veče arija” u nedelju se završava Festival muzičke izuzetnosti „Ravanelijus“

0

U nedelju 10.7. koncertom pod nazivom ”Veče arija” koji počinje u 21 sat biće zatvoren ovogodišnji Festival muzičke izuzetnosti „Ravanelijus“ u Ćupriji.

„Naša muzička plovidba uveliko traje. Ravanelius iz dana u dan priređuje najizuzetnije trenutke inspirisane muzikom. Posle fantastičnih koncerata kamerne muzike, Guldinog koncerta radosti i brojnih pratećih sadržaja posvećenih najmlađima, na red su došle „Sevdalinke“. Sudeći po dugim aplauzima, povicima bravo, jakim emocijama i po kojoj suzi, Beogradski soul sekstet dao je posebnu notu ovogodišnjen Ravaneliusu. Više od sat vremena publika je uživala u zvucima džeza, bluza i sevdaha. “Belgrade soul sextet” kroz originalne aranžmane interpretira tri muzička pravca koje u njihovoj osnovi  objedinjuje ista muzička nit a to je sevdah! “Sevdah kao univerzalni lek svaku bol leči a sreću umnožava! Kada ljudi plešu tango, poneseni su strastima, kada sviraju jazz iz njih krece iskreni osećaj koji putem improvizacija progovara kroz instrumente, a kada se peva sevdah on  podrzava najtananije ljudske emocije bola, patnje a onda i herojskog uzdizanja do najsvetlijeg molla koji slavi ljubav i život!” – kaže Belgrade soul sextet“ navode u organizacionom odboru ovog Festivala.

Pretposlednji dan festivala namenjen je sećanju na velikog Genija – Ratka Buljančevića, rodom iz Ćuprije. Samo veče zatvaranja biće održano u nedelju desetog jula, sa početkom u 21 čas, koncertom pod nazivom ”Veče arija” kada će nastupiti naš najpoznatiji dirigent Srboljub Dinić i solistkinja Sonja Šarić, u pratnji kamernog orkestra Škole za muzičke talente.

 

Prethodni tekstZbog kiše otkazan nastup Jadranke Jovanović i Olivera Njega na Letnjoj sceni u Potoku
Sledeći tekstRenoviranje Hale sportova u Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime