KOMUNALNA INSPEKCIJA ĆE KAŽNJAVATI ZA NEOČIŠĆENO!

0

Komunalna inspekcija počeće da obilazi stambene i poslovne objekte kako bi izvršila proveru da li su građani i vlasnici lokala očistili trotoare ispred svojih radnji, zgrada, kuća, škola. Građani apeluju da nisu očišćene Čočetova ulica, Slavke Đurđević kao i ulice na Strelištu.

Nadležni poručuju da je kompletna mehanizacija na ulicama, da so koja se baca slabo deluje, ali da su ulice prohodne i da većih problema nema. U Beogradu i Nišu komunalna inspekcija je već na terenu. Odlukom o komunalnom redu propisano je da je za uklanjanje snega i leda sa železničkih i autobuskih stanica, iz otvorenih tržnih centara, sajmova, sportskih objekata i sličnih prostora odgovorno pravno lice odnosno preduzetnik koji koristi ili održava navedenu površinu.

Istom odlukom propisano je da su za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara koji se nalazi ispred stambene zgrade, poslovnih zgrada i poslovnih prostora, objekata u izgradnji, kao i oko neizgrađenog građevinskog zemljišta odgovorna pravna i fizička lica koja ih koriste kao vlasnici ili zakupci.

Sa krova i drugih spoljnih delova zgrada vlasnik odnosno korisnik zgrade dužan je da uklanja ledenice radi sprečavanja opasnosti za život, zdravlje i bezbednosti ljudi i okoline.

– Pozivamo vlasnike, korisnike zemljišta i objekata, posebno stanica, tržnih centara, zdravstvenih i prosvetnih ustanova, banaka, trgovinskih i ugostiteljskih objekata, skupštine zgrada, stanare i druge na koje se obaveza odnosi da blagovremeno uklanjaju sneg i led. Za nepostupanje po odredbama odluke propisane novčane kazne iznose od 50.000 do 1.000.000 dinara za pravno lice, za odgovorno lice u privrednom društvu ili pravnom licu novčana kazna je od 2.500 do 75.000 dinara i za preduzetnika novčana kazna je od 5.000 do 250.000 dinara, a njihovo izvršavanje će kontrolisati komunalna inspekcija – poručuju iz komunalne inspekcije.

Novčanom kaznom na licu mesta koju naplaćuje komunalni inspektor, odnosno komunalni policajac u iznosu od 20.000 dinara kazniće se pravno lice i preduzetnik, a novčanom kaznom od 5.000 dinara fizičko lice.

Prethodni tekstKAKO OTOPITI LED NA STEPENIŠTU?
Sledeći tekstPUŠTEN S ROBIJE PA SE ODMAH BACIO NA POSAO S HEROINOM!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime