Klinika Sanitas – Sistematski pregledi za žene i muškarce

0

U očuvanju zdravlja i žena i muškaraca ključnu ulogu imaju životne navike, ali i sistematski pregledi, kojima treba pristupati u određenom vremenskom periodu. Upravo zahvaljujući takvim pregledima, koji su dostupni u okviru „Sanitas klinik“ u Jagodini, i žene i muškarci određene životne dobi imaju mogućnost za rano prepoznavanje potencijalnih zdravstvenih problema, što će doprineti ne samo pravovremenom liječenju, nego i prevenciji potencijalno ozbiljnih bolesti.


Pripadnice nežnijeg pola će biti podvrgnute najpre specijalističkim ginekološkim pregledima, sa ciljem praćenja njihovog reproduktivnog zdravlja na prvom mestu, što u osnovi podrazumeva kako specijalistički ginekološki pregled sa kolposkopijom i Papanikolau testom, te ginekološkim ultrazvukom, tako isto i ultrazvučni pregled dojki.

Takođe je važno i da dame u okviru namenskog sistematskog pregleda za žene izvrše i laboratorijske analize krvi i urina, s tim što takvi pregledi obično uključuju i pregled interniste, te spirometriju i ultrazvučni pregled gornjeg abdomena, kao i pregled oftalmologa, sa ciljem kontrole stanja očiju i vida.

Kada su muškarci u pitanju, fokus takvih pregleda je mahom na stanje srca i krvnih sudova, ali i prostate, a sve sa ciljem blagovremenog prepoznavanja potencijalnih rizika, koji mogu da dovedu do razvoja ozbiljnih oboljenja, kao što su rak prostate ili različite bolesti organa kardio – vaskularnog sistema. Takođe je važno napomenuti i to da sistematski pregledi za muškarce uključuju i PSA i to isključivo za muškarce starije od 40 godina, te pregled interniste uz EKG. Podrazumeva se da bi trebalo da prekontrolišu i vid, te stanje očiju, tako da sistematski pregled za muškarce podrazumeva i pregled lekara specijaliste oftalmologije, kao i spirometriju. Akcenat ovih pregelda je svakako stavljen na pregled urologa i ultrazvuk prostate.

Imajte na umu da redovni sistematski pregledi igraju izuzetno značajnu ulogu u brizi o zdravlju, te i ženama i muškarcima pružaju mogućnost da imaju mnogo veće šanse za bolje zdravlje i kvalitetniji život.

Redovni sistematski pregledi za žene i muškarce uključuju sledeće laboratorijske analize:

kvalitativni pregled urina sa sedimentom,

kompletna krvna slika (Er, Le, Hb, Hct, Le formula),

sedimentacija,

glukoza,

AST,

ALT,

urea,

kreatinin,

trigliceridi,

gvožđe

holesterol (ukupni holesterol, HDL, LDL)

Takođe, sistematski pregledi za dame u „Sanitas klinik“ uključuju i:

Ultrazvučni pregled gornjeg abdomena

Pregled interniste sa EKG-om

Oftаlmоlоški prеglеd očiju i vida

Spirometrija

Ginеkоlоški prеglеd (kоlpоskоpiјa, ultrazvučni ginekološki pregled, Papanikolau test, VS, UZ pregled dojki)

Završni pregled i zaklјučivanje.

Izuzev pomenutih, sistematski pregledi za muškarce u „Sanitas klinik“ uključuju i sledeće laboratorijske analize:

PSA – samo zа muškаrcе stаriје оd 40 gоdinа

Ultrazvučni pregled gornjeg abdomena

Pregled interniste sa EKG-om

Oftаlmоlоški prеglеd očiju i vida

Spirometrija

Pregled urologa i ultrazvuk prostate

Završni pregled i zaklјučivanje

Bez obzira za koju ste uslugu zainteresovani, neophodno je da je najpre zakažete, a što možete učiniti na način koj vam najviše odgovara.

Osim na brojeve telefona 060 035 00 86 i 035 82 000 18, zakazivanje je moguće izvršiti i na mejl adresu [email protected] ili direktno u prostorijama Sanitas klinik u Jagodini, koje se nalaze u ulici Kralja Petra Prvog broj 4, na prvom spratu. Radno vreme ove medicinske ustanove je od 08 do 21 čas svakog radnog dana, dok je u periodu između 08 i 15 sati otvorena subotom.

 

Prethodni tekstLančani sudar na putu Kragujevac – Batočina
Sledeći tekstSutra počinje isplata 20.000 dinara penzionerima

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime