KCS RASPISAO KONKURS ZA PRIJEM LEKARA I MEDICINSKOG OSOBLJA

1

Klinički centar Srbije (KCS) raspisao je danas konkurs za prijem u radni odnos 267 lekara i 1.010 sestara i tehničara za potrebe KCS/Kovid bolnice i to na određeno vreme do tri meseca, a zbog privremeno povećanog obima posla zbog epidemije korona virusa, objavljeno je na portalu te zdravstvene institucije.

Na konkursu se traži 267 zdravstvenih radnika sa visokom stručnom spremom, među kojima najviše – 80 – lekara specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intenzivnom terapijom.

Između ostalih, traži se i 45 pulmologa, 20 specijalista urgentne medicine, 15 kardiologa, 12 infektologa i tri epidemiologa.
 
Konkurs je raspisan i za prijem 1.010 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom, među kojima je 878 medicinskih sestara ili tehničara opšteg smera i 60 laboratorijskih tehničara.
 
Kada je reč o uslovima za učešće na konkursu, od kandidata – lekara traži se da imaju završen Medicinski fakultet i položen stručni ispit, dok se za radno mesto medicinskih sestara i tehničara traži završena viša, odnosno srednja škola odgovarajućeg smera i položen stručni ispit.
 
Konkurs za prijem ukupno 1.277 radnika na određeno raspisan je na osnovu odluke v.d. direktora Milike Ašanina, a rok za prijavu traje osam dana od objavljivanja konkursa na portalima Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva zdravlja.
Autor: FoNet
Prethodni tekstBIA PRIVELA PARAĆINCA JER JE PRETIO VUČIĆU
Sledeći tekstU JAGODINI U POSLEDNJA 24 SATA – JOŠ 16 INFICIRANIH, JEDNA OSOBA PREMINULA

1 KOMENTAR

  1. Ti isti profili su vrlo deficitarni i u inostranstvu, i uopšte nije čudno da ih je premalo u Srbiji, jer realno gledano, niko neće da radi sa takvim znanjem za mizernu platu, i da ga zajebava šef koji je došao na tu poziciju preko veze(stranke).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime