Karlovačka gimnazija prva srednja škola u Srbiji koja uvodi besplatne i dostupne uloške

0

Karlovačka gimnazija je prva srednja škola u Srbiji koja će od narednog polugodišta uvesti besplatne i svima dostupne higijenske uloške.

Reč je o projektu OPENS-a „Uključi se, pronađi rešenje!“, a jedna od srednjih škola koja je učestvovala u njemu je upravo i ova gimnazija u Sremskim Karlovcima.
„Već od drugog polugodišta, naše učenice neće morati da se pitaju da li je potreba za higijenskim ulošcima u školi ljudsko pravo ili luksuz. Hvala OPENS-u na podršci, a sve ćemo učiniti da i ostale ideje uskoro budu realizovane“, navode iz ove gimnazije.
Inače, ovakvu inicijativu za dostupnost menstrualnih proizvoda imaju i tri visokoškolske ustanove – Filozofski i Medicinski fakultet u Novom Sadu, kao i Filozofski fakultet u Beogradu. Akciju na nivou Srbije i regiona sprovodi kolektiv „Ženska inicijativa“.
 
Menstrualni proizvodi se u Srbiji oporezuju sa 20 odsto, dok je porez na smeštaj u hotelima manji – 10 odsto, prenosi 021.rs
Prethodni tekstDimić: Grčić, čovek koji je uništio prvo Kolubaru, pa onda i ceo EPS, biće po svemu sudeći predsednik OO SNS Obrenovac
Sledeći tekstRudari najavili potpunu obustavu rada od ponedeljka

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime