Fakultet pedagoških nauka u Jagodini raspisao je konkurs za prijem nove generacije studenata

0

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini raspisao je konkurs za prijem nove generacije studenata na tri studijska programa osnovnih akademskih studija: Učitelj, Vaspitač u predškolskim ustanovama i Vaspitač u domovima u trajanju od četiri godine.
Na osnovne studije prima se ukupno 210 studenata, od čega se 120 brucoša finansira iz budžeta, odnosno ne plaća svoje studiranje. Za ostale već godinama nije menjana visina školarine i iznosi 78.000 dinara uz mogućnost plaćanja na rate.

ŠTA DOBIJATE IZBOROM FAKULTETA PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI?

Steći ćete kvalitetno obrazovanje zasnovano na primerima dobre prakse i stručnu podršku da razvijete svoje veštine, znanja i komunikaciju. Pomoći ćemo vam da se kreativno izražavate, da razvijate talenat za podučavanjem i vaspitavanjem dece i da u praksi ostvarite savremene pedagoške koncepte.

FAKULTET PREPOZNATLjIV PO MEĐUNARODNOJ SARADNjI

Ono što predstavlja važan podatak za sve zainteresovane za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini svakako je činjenica da je tokom prethodnih godina potreba za zapošljavanjem učitelja bila veća od broja nezaposlenih učitelja u Srbiji, tako da će učiteljski i vaspitački kadar postati deficitaran ukoliko se ovaj trend nastavi. Mnogi naši diplomirani studenti pronašli su i posao u struci u inostranstvu u evropskim državama poput Nemačke, Austrije, Norveške, Finske, Švedske u kojima postoji pojačana potreba za zapošljavanjem ovih kadrova.
Novina su i novi izborni moduli iz oblasti informatike i engleskog jezika koji će omogućiti studentima da uz učiteljsko zvanje steknu i kompetencije da predaju informatiku i engleski jezik u mlađim razredima osnovne škole, a praksa pokazuje da u nastavi postižu odlične rezultate.
Fakultet pedagoških nauka u Jagodini prepoznatljiv je po izuzetnoj međunarodnoj saradnji. U okviru internacionalnog programa Erazmus plus, budući studenti imaće prilike da, pored izuzetnih uslova na samom fakultetu, svoja znanja stiču i na elitnim srodnim ustanovama na Kipru, u Portugaliji, Nemačkoj i Mađarskoj sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o razmeni studenata.

BESPLATNA ONLAJN PRIPREMNA NASTAVA

Kako bi kandidati na prijemni ispit došli opušteniji i spremniji, Fakultet i ove godine organizuje besplatnu onlajn pripremnu nastavu od 26. marta do 4. juna 2022. i probni prijemni ispit 11. juna 2022. u 9 časova.
U praksi se pokazalo da je probni prijemni ispit odličan način da kandidati odmere svoje znanje i usmere se na dodatni rad iz one oblasti u kojoj nisu dovoljno spremni. Ovaj ispit sadrži sve segmente provera sposobnosti i dva testa, što znači da budući student kasnije dolazi na prijemni ispit sa mnogo manje treme jer ne samo da je upoznat sa načinom polaganja, već ulazi u poznat prostor u kojem ga ispituju poznata lica.
Zato nas ne iznenađuje činjenica da kandidati koji su se oprobali na simulaciji prijemnog ispita po pravilu postižu odlične rezultate na „pravom“ prijemnom, što im omogućava bolju poziciju na rang listi, a samim tim i veće šanse za budžetsko mesto – ističe prodekan za nastavu i studentska pitanja, prof. dr Ilijana Čutura.

124 GODINE TRADICIJE I BLISTAV POGLED KA BUDUĆNOSTI

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini od svog osnivanja do danas izrastao je u snažnu akademsku zajednicu nastavnika – istraživača i studenata, a svojim trudom i zalaganjem očuvali smo tradiciju obrazovanja kvalitetnih učitelja i vaspitača, kao i bogatog kulturno-umetničkog, stvaralačkog i sportskog života.
Više od dve decenije održavamo korak sa svim promenama u oblasti obrazovanja prateći savremene evropske tokove i tendencije. Savremene multimedijalne učionice, centar za učenje, moderno opremljene jezičke laboratorije i biblioteka doprinose odličnim rezultatima koje ostvarujemo u obrazovanju učitelja i vaspitača.
Na taj način naš fakultet stvara visokostručne, moderne, svestrane, kreativne, inventivne i komunikativne učitelje i vaspitače koji će svojim radom dati veliki doprinos obrazovanju budućih naraštaja.

UNIVERZITET U KRAGUJEVCU
FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI
Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Republika Srbija
Tel: (+381 35) 8223 805; 8222 262; 8222 059
Fax: (+381 35) 8223 805
E-mail: [email protected]
Web: http://www.pefja.kg.ac.rs/
Pratite nas na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/pefjagodina/
Instagram: https://www.instagram.com/fpn_jagodina/

 

 

Prethodni tekstTinejdžer ispred škole u Paraćinu zadobio teške telesne povrede
Sledeći tekstDom zdravlja u Ćupriji osam dana bez grejanja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime