Kako podmladiti kožu oko očiju?

0

Jedan od možda najtraženijih estetskih zahvata u poslednje vreme za koji se sve veći broj žena opredeljuje u određenom životnom periodu jeste blefaroplastika, tj. zatezanje očnih kapaka

Činjenica je da mnogi faktori utiču na starenje kože. Pored nezaobilaznog faktora genetike, tu su još i brz tempo života, neadekvatna zaštita kože u toku letnjeg perioda, konzumiranje alkohola i duvana i sl. 

Šta je zapravo blefaroplastika?

Blefaroplastika pripada grupi estetskih zahvata koja ima za cilj da ukloni višak kože sa kapaka, bilo da se radi o gornjoj ili donjoj očnoj regiji, kao i da redukuje bore oko očiju. Nakon intervencije, koža postaje elastičnija i podmlađena. 

S obzirom da nam je koža oko očiju najtanja i ujedno najosetljivija, na vreme treba započeti sa negom kako bi se barem na kratko ublažio proces starenja. Tu mogu biti od pomoći razne anti-age kreme koje se biraju u zavisnosti od tipa kože. 

Ukoliko pak, ni one ne daju zadovoljavajuće rezultate, jer je koža oko očiju previše opuštena, za početak možete se obratiti očnom lekaru koji će vam dati adekvatne savete oko same korekcije očnih kapaka. 

Kako da izaberete najboljeg očnog lekara?

Da biste dobili zadovoljavajuće rezultate i bili zadovoljni podmlađivanjem kože oko očiju, savetujemo vas da se na vreme raspitate koji je najbolji očni lekar u Beogradu, naročito ako živite u našoj prestonici ili okolini. To mora biti osoba sa dužim radnim stažom, ali isto tako i osoba koja prati najsavremenije trendove kada je estetsko zatezanje kapaka u pitanju. 

Danas, mnoge privatne klinike imaju odlične okuloplastične hirurge koji uz pomoć najsavremenije aparature izvode operaciju očnih kapaka. Na vama je da se informišete na vreme i već danas zakažete pregled. Dobićete sve neophodne informacije oko samom toka operacije, kao i o samoj pripremi i post-operativnom toku. 

Jedan od svakako uspešnijih okuloplastičnih i rekonstruktivnih hirurga na našim prostorima jeste doktor Zoran Žikić sa višedecenijskim iskustvom u ovoj oblasti estetske medicine

Nekoliko bitnih činjenica o operaciji očnih kapaka

Operacija očnih kapaka se može izvoditi na gornjim, donjim kapcima kao i na kompletnoj očnoj regiji, sve u zavisnosti od stanja kože pacijenata. Pre intervencije, neophodna je konsultacija sa očnim lekarom kao i sa plastičnim hirurgom. 

Blefarolastika se sprovodi u lokalnoj anesteziji ciljano na mesta gde postoji višak kože i masnih jastučića oko očiju. Kada kažemo operacija kapaka Beograd je definitivno grad u kojem ćete pronaći najbolje estetske hirurge i oftamologe kada se radi o podmlađivanju kože oko očne regije.

Kako izgleda post-operativni tok?

Nešto što većinu pacijenata zanima jeste koliko zapravo traje oporavak nakon operacije kako bi se u najkraćem roku vratili obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Generalno, oporavak je veoma brz s obzirom da se konci skidaju nakon 5-7 dana, a podlivi i otečenost očnih kapaka se uspešno leči hladnim oblogama koje je potrebno stavljati nekoliko dana

Kada se mogu videti prvi rezultati nakon operacije očnih kapaka?

Smanjenu vidljivost bora i podmlađen izgled kože oko očiju možete očekivati od jednog do dva meseca nakon same intervencije. To praktično znači da se za veoma kratak vremenski period možete rešiti ovog estetskog problema koji narušava fizički izgled svake žene. 

Fotografije su sa sajtova: unsplash.com i freepik.com.

Prethodni tekstKako kupiti sigurnu nekretninu: Saveti za proveru statusa i vlasništva
Sledeći tekstŠta spada u grube radove prilikom renoviranja stana?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime