KAKO NAM IDE! DELFINI POBEDILI HRVATE!

0

Vaterpolo reprezentacija Srbije obezbedila je kartu za Olimpijske igre u Riju! „Delfini su osvojili Svetsku ligu tako što su u finalu pobedili selekciju Hrvatske sa 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) u Bergamu.

 Kakav preokret su napravili vaterpolisti! Bili su stalno u minusu, gubili su sa 3:5, a onda su u neverovatnom ritmu preokrenuli na neverovatnih 8:5. Nakon toga, Hrvati nisu uspeli da se vrate, tako da je četa Dejana Savića napravila još jedan veliki podvig.

 

Hrvatska je prva povela na utakmici golom Mara Jokovića u šestom minutu, dok je u poslednjem napadu prve deonice Dušan Mandić poravnao na 1:1.

 

Imali smo velikih problema u ofanzivi, nije nam išlo kada priđemo protivničkom golu, pa je do poluvremena samo Duško Pijetlović uspeo da zatrese mrežu hrvatske selekcije, a Srbija je na poluvremenu imala minus od jednog gola (3:4).

 

Luka Bukić je ponovo doneo „+2“ Hrvatima, ali su „delfini“ mnogo bolje zaigrali u ofanzivi, što se poklopilo sa sjajnom defanzivom, i pored toga što smo imali često i po dva igrača manje, pa smo do početka poslednje četvrtine uspeli da poravnamo „bombom“ Dušana Mandića.

 

Nije očekivala hrvatska reprezentacija da će se Srbija da se vrati u egal, a onda je nastavila da se trese mreža „barakuda“ do ekspresnih i šokantnih po protivnika 8:5.
Pavić je sam držao u igri Hrvate, ali to nije bilo dovoljno, jer je Srbija imala betonsku odbranu na čelu sa Gojkom Pijetlovićem na golu, tako da su „delfini“ stigli do novog uspeha i veoma bitne karte za Brazil.

 

Srbija – Hrvatska 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1)

Bazen Olimpijskog centra. Gledalaca: 1200. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Gomez (Italija). Igrač više: Srbija 10 (5), Hrvatska 12 (3).Dva igrača više: Hrvatska 2(0).Peterci: Srbija 1 (1) Hrvatska 2 (2)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1,D.Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA:Pavić, Burić, Petković, Lončar, Joković 2, Bukić 1, Vukićević 1, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač. Selektor: Tucak

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime