KAKO DA NAPRAVITE CVET OD KREP PAPIRA

0

HandmadeByMionna

Ovaj tutorijal može vam poslužiti za ukrašavanje poklona, ako ga zaista pravite od krep papira ili za bros, šnalu za kosu, ukras za torbu ako ga budete pravili od tkanine. Izbor je na vama, a procedura je ista

1Potrebno vam je da nabavite krep papir, makaze i plastične držače. Ja sam imala sreće, pa sam u kineskoj radnji pronasla baš za cvetove, sa sve drškom. Ako ne možete da nađete tako nešto, može da vam posluži igla, konac i neko interesantno dugme.

 

 

 

2
Isecite parče tako da vam dužina bude 4x veća od širine. U mom slučaju je 60cm sa 15cm. Prilagodite veličinu vašim potrebama.
3
Savijte ga tako da dobijete oblik kvadrata. Znači na pola, pa jos jednom na pola.
4
Kvadrat presavijte tako da dobijete oblik trougla iliti pisma kako neki kažu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5
Taj trougao presavijte na pola i jos jednom na pola. Dobicete ovakav oblik. Jedna strana bice duža. To je ok.
6
Uzmite makaze i isecite vrh koji štrči. Ovo možete seći ravno, koso, u polukrug, u špic… kako god da ga isečete to ce biti vaše latice. Necete pogrešiti. Sve su interesantne.
7
Odvijte ih 2x da dobijete oblik kao na slici. Tu gde se presavija papir tu malo zasecite dublje, prema špicu. Ovde proverite da il ste dobro isekli. Popravite, poravnjajte, oblikujte i sve što treba da bi latice bile pravilnije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8
Raširite skroz cvet. I pogledajte ga. Ako i sada uočite neku grešku ispravite je. Ja sam napravila još jedan cvet, druge boje i malo manji. Ovde može biti više raznobojinh, manjih, većih ili različito sečenih. Vaš cvet tako pravljen bice samo bogatiji. Stavite cvet jedan u drugi, pritom manji da bude u većem i spojite ih plasticnim srafom i maticom ili iglom i koncem.
9
Latice malo izgužvajte i dajte im što prirodniji izgled. Ostalo je samo da ga pričvrstite za nesto. Da zalepite na poklon ili snalu za kosu, broš, zavežete za torbu, šešir… šta god vi budete rešili. Nije ga teško napraviti, a osvežiće vam i dati finu notu gde god se bude nalazio. Uživajte.

 

 

 

 

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime