Još jedna saobraćajka u kojoj je učestvovao traktor

0

Pripadnici saobraćajne policije u Jagodini, u cilju povećanja bezbezbednosti saobraćaja, u narednom priodu pojačano će kontrolisati vozače traktora i ova vozila, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i ispravnosti signalizacije.

Tokom ove godine, na putevima Policijske uprave u Jagodini, dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao vozač traktora i u kojoj nije bilo povređenih.

Apelujemo na vozače traktora da im svetlosno-signalni uređaji na vozilima budu ispravni, da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjenje vidljivosti, kao i da priključci za radove budu označeni na propisan način.

Takođe, podsećamo vozače ovih vozila da poštuju i druge odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, da se sa obradivih površina i zemljanih puteva uključuju kada se uvere da je to bezbedno, kao i da na kolovoz ne nanose zemlju i blato.

Prethodni tekstU svetu i u Srbiji danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja
Sledeći tekstKolekcija „Nebesko kamenje“ i originalni fosil Mosasaurusa – noviteti Prirodnjačkog centra

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime