Jelena Đoković: Sa Svilajncem uspešno sarađujemo pet godina

0

U okviru rekonstruisanog vrtića “Čarolija” od danas će biti mesta za novih 75 mališana iz opštine Svilajnac. Obnovu i opremanje dodatnih 420 m2 radnog prostora koji pripadaju predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ finansirala je Fondacija Novak Đoković. Radove na unapređenju energetske efikasnosti je finasirala Opština Svilajnac zajedno sa Ministarstvom rusarstva i energetike. Otvaranju je prisustvovala Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novak Đoković

“Svilajnac je posebna opština za nas zato što su u Svilajncu svi naši projekti urađeni i implementirani i jako nam je drago zbog toga i mislimo da je ovo zaista jedan primer dobre prakse što se tiče saradnje”, izjavila je ovom prilikom Maja Kremić,nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Projekat se odnosi na rekonstrukciju tri radne sobe i zajedničkog prostora na prvom spratu zgrade, čime je omogućeno otvaranje tri nove grupe za mališane predškolskog uzrasta.

„Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva naše zemlje je misija Fondacije Novak Đoković i ono ka čemu konstantno težimo. Sa PU „Dečja radost“ i opštinom Svilajnac sarađujemo još od 2014. godine, kada smo rekonstruisali i adaptirali predškolsku ustanovu nakon poplava i zadovoljstvo je vratiti se nazad ovako lepim povodom. Septembar uvek vezujemo za velike početke, a proširivanje kapaciteta postojećeg vrtića je ohrabrujući početak za decu koja će ovde moći da uče, druže se i dobiju pravu podršku“, izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

„Mi nismo partneri samo na ovom projektu. Mi već pet godina radimo sa Fondacijom Novak Đoković i da nije bilo njih, naša deca posle poplava ne bi mogla ni da krenu u vrtić. Zahvalan sam im za taj veliki projekat, kao i zato što smo u brojnim selima u okolini uz njihovu pomoć otvorili dnevne boravke za predškolce. Mislimo da sva deca na svetu, u Srbiji, Svilajncu i u okolnim selima moraju da imaju jednake uslove za učenje i za igru. Svi građani opštine Svilajnac su srećni i ponosni što imaju Fondaciju Novak Đoković za partnera“, rekao je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Pored građevinskih radova i rekonstrukcije prostora, za opremanje vrtića „Čarolija“ obezbeđen je i novi nameštaj, didaktika, igračke, knjige i sva prateća audio oprema kako bi boravak dece bio što kvalitetniji.

„Veoma sam ponosna što imam tu čast da novu radnu godinu započnemo u novim prostorijama, pri čemu veliku zahvalnost dugujemo Fondaciji Novak Đoković i našem osnivaču, Opštini Svilajnac. Dobili smo veoma kvalitetne uslove za boravak dece, sa prostorijama koje su opremljene u skladu sa njihovim uzrastom i potrebnim didaktičko-igrovnim materijalom za realizaciju vaspitno-obrazovnog rada koji prati pripremni predškolski program. Kako je i rani razvoj jedan od najbitnijih procesa odrastanja, deca će uživati u podsticajnom okruženju, pri čemu će moći da iskažu svoj razvojni potencijal, u prostoru u kom će učiti i sticati nova saznanja kroz igru“, rekla je Danijela Cuknić, direktorka PU „Dečja radost“.

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekst„Truba fest“ povećaće turističku ponudu Jagodine
Sledeći tekstU sredu toplo, u četvrtak zahlađenje i kiša

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime