JAKOVLJEVIĆ: EKONOMSKE MERE DRŽAVE DOBRE, ALI POMOĆ POJEDINIM SEKTORIMA I DALJE POTREBNA

0

Jagodinske firme dele sudbinu kompanija širom Srbije i sveta i bore se da održe poslove u teškim vremenima čiji je uzrok pandemija korona virusa. Firma „Casa di moda“ koja je proizvodnjom već poznatih brendova – Soda vode i Aquatice usko vezana za ugostiteljstvo, takodje prolazi kroz težak period, a vlasnik firme Miloš Jakovljević kaže da će pomoć države sektoru ugostiteljstva i drugih koji su ugroženi, biti neophodna.

„Trenutna situacija u celom svetu ukazuje da će ekomska kriza biti možda i veća i pogubnija po čovečanstvo od same pandemije i virusa koji je obrisao hiljade milijardi dolara. Mi se borimo radom i odgovornim ponašanjem i trudimo se da pomognemo svojim kupcima i olakšamo teške dane koji nam predstoje, ali i da pokušamo da zajedno uz uzajmanu pomoć i solidarnost izađemo iz svega ovoga. Posle prvog talasa smo se svi opustili, nismo se ponašali odgovorno i nismo raumeli kolika nas opasnost vreba. Pomoć države što firmama što stanovništvu je bila odlična i pogurala je privredu u pravom smeru. Mislisli smo da ćemo iz cele ove situacije izaći sa minimalnim gubicima koje bi nadoknadili i pokrili u drugom delu godine ali nažalost malo je verovatno da će se to dogoditi. Mi smo sačuvali isti broj radnika ili smo povećali za neki procenat i ja ne razmišljam o otpuštanjima već kako da uposlim te ljude i zajedno zaradimo za plate, doprinose i pokrijemo troškove. Kako god se sve dešavalo u budućnosti jedino što možemo je da ne gubimo nadu i da budemo odgovorni jedni prema drugima, da pomažemo koliko je ko u mogućnosti. Bitno je da podržimo medicnisko osoblje koje se svakdnevno izlaže riziku i da im ne otežavamo već tešku situaciju. Moja procena je da sve zavisi od nas. Ako budemo disciplinovani i odgovorni, ovo če trajati kraće ali ako budemo neodogovorni ovo će trajati jako dugo i stalno će se navraćati. Moje mišljenje je da država mora selektivno da pomogne svima koji su sada u problemu, celom sektoru ugostiteljstva i povezanim delatnostima, turističkim agencijama, onima čije su proizvodnje ili usluge povezane sa ugroženim sektorima. Mislim da je to jedini način da ti ljudi prežive i održe svoje poslove i firme“ objašnjava Jakovljević.

Prema procenama ekonomista pandemija koronavirusa najteže je pogodila grane privrede – turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvo. 

Prethodni tekstKORONA U VRTIĆU U SVILAJNCU
Sledeći tekstU KC NIŠ PREMINULA I PORODILJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime