JAGODINSKI STUDENTI OTPUTOVALI U BEČ

0

U organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, prijatelja grada Jagodine, večeras je put Beča krenulo 550 studenata iz Jagodine, koji studiraju u svom ili drugim gradovima Srbije i studenata iz 38 gradova koji studiraju u Jagodini.

Sa studentima je otputovalo i 50 lekara, medicinskih sestara i tehničara iz Opšte bolnice i Doma zdravlja iz Jagodine. Oni će, kao i privredno – politički deo delegacije boraviti do 2. novembra u glavnom gradu Austrije. Studenti će obići Bečki univerzitet kao i kulturno istorijske znamenitosti Beča.

Zdravstveni radnici će posetiti jednu bolnicu u austrijskoj prestonici.

Privredno – politički deo, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine, Draganom Markovićem Palmom imaće više sastanaka sa austrijskim i bečkim zvaninicima. Markovića će u utorak primiti zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije, Johan Gudenus. Slobodarska partija će nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora biti deo Vlade Austrije sa Narodnom partijom dosadašnjeg šefa austrijske diplomatije i budućeg kancelara, Sebastijana Kurca.

foto Alo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime