Jagodinski poštari u minimumu procesa rada, kažu da dele sudbinu svih poštara u Srbiji

0

U toku je protest radnika Pošte ispred glavnog dostavnog centra u Zemunu. U Jagodini je situacija u minimumu procesa rada, kako kaži neki poštari.

„Ovo nikad nije bilo, evo još malo će mesec dana. Mi smo nezadovoljni i jesmo i mi obustavili rad pa smo dobili opomene da se izjasnimo. Osam dana posle toga nastavili smo minimum procesa rada ali pošta stiže vrlo malo. Danas je stigao jedan džak a to je daleko od onoga koliko inače stiže. Ni nama se niko ne obraća u smislu da nas organizuje ili nam predoči šta dalje. Mi delimo sudbinu svih poštara u Srbiji, plate su nam iste, možda sa malom razlikom u odnosu na dužinu staža za one koji rade decenijama. U lošoj situaciji su i drugi radnici ne samo poštari, oni koji rade na šalterima i drugi“ kaže jedan jagodinski poštar.

U Beogradu poštari koji su izašli na ulicu kažu da nastavljaju sa obustavom rada.

„Mi nastavljamo sa obustavom rada. Svi ti sindikati u početku nisu bili u obustavi rada, oni ne predstavljaju nas, i ne bi trebalo da potpisuju ikakve sporazume za nas, jer smo mi samoincijativno i samoorganizovano krenuli u radničke proteste i uopšte nam nisu bili potrebni sindikati. Vlada Srbije, naš osnivač, odlično zna s kim treba da pregovara da bi se ovo završilo. Znaju se uslovi. Oni pregovaraju s pogrešnim sindikatima, s ljudima koji ovo nisu pokrenuli“, naveo je nešto ranije danas poštar Srđan Popadić za N1.

Podsetio je da je sve krenulo iz Novog Sada, od poštara – ne od sindikata, a da se potom priključila cela Srbija.

„Jeste da se protest malo umanjio jer su ljudi uplašeni. Ali mi nismo uplašeni, idemo do kraja i čekamo da se ispune naši zahtevi. Nećemo da počnemo da radimo dok se ne ispune naši zahtevi o povećanju plate od 30 odsto. To je osnovni uslov koji očekujem da nam ispuni Vlada i da nas ne prozivaju da smo politički motivisani, jer nikakvih političkih protesta ovde nema, isključivo je naš prazan i gladan stomak“, naveo je Popadić.

Navodi da se pritisci na radnike Pošte vrše svuda, na različite načine – da zavise od poštanskog centra do poštanskog centra. Prenosi da je u njegovom centru samo par kolega počelo da radi, a da je većina u obustavi.

 

Foto Politička platforma – Solidarnost

Prethodni tekstDemostat: Pobeda opozicije moguća u Beogradu, državna vlast ostaje u rukama SNS
Sledeći tekstBivši ministar Ratko Dmitrović pod istragom zbog zloupotreba na konkursima

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime