JAGODINSKI I ĆUPRIJSKI MUZIČKI TALENTI NA KOLARCU

0

U nedelju od 20 sati, u sali Kolarčeve zadužbine biće održan koncert Simfonijskog orkestra RTS ,,Sadašnjost i budućnost“. Gosti na koncertu biće učenici Škole za muzičke talente u Ćupriji i Osnovne muzičke škole ,,Vladimir Đorđević“ u Jagodini

kolarac najava-Ovo je koncert Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića a solista je svetski renomiran trubač Francisko Pačo Flores. Program „El Sistema“ je uključio Gudački orkestar OMŠ „ Vladimir Đorđević“ Gudački orkestar Škole za muzičke talente i hor Dečijeg kulturnog centra Beograda i dece iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine(Zvečanska) koji će nastupiti kao gosti koncerta. Za našu školu je ovo veliki događaj, jer pored toga što deca prvi put u istoriji škole imaju priliku da nastupe na sceni Kolarca, imaju priliku da se upoznaju i  rade sa našim najpoznatijim dirigentom maestrom Bojanom Suđićem i da budu na bini sa profesionalnim muzičarima iz Simfonijskog orkestra RTS -a, kaže prof. violončela Nevena Milenković.

Članovi orkestra su vredno i naporno radili proteklih mesec dana i raduju se koncertu. To će biti veliki korak u njihovom životu, ostvarenje trenutnih ciljeva i saznanje da je uz rad sve moguće. Program su pripremile osim Nevene i Irena Stojiljković, Biljana Jovanović i Aleksandra Ivanović sve profesorke violine u jagodinskoj školi.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime