JAGODINSKI ADVOKATI: OGORČENI SMO ZBOG PRETNJI I PRITISAKA

0

Predstavnicima AKS zabranjeno je da prisustvuju raspravi o izmenama zakona o notarima i o prometu nepokretnosti koja je počela u Narodnoj skupštini.

gasic1
Dušam Gašić

-Ovo još jednom pokazuje diktatorski karakter ove vlasti, kojoj ne odgovara da se čuje drugačiji glas, ni da se vide neistomišljenici, pa čak i ako sede na svečanoj galeriji bez prava glasa. Ogorčeni smo svi do jednog zbog pretnji, pritisaka koji se vrše na nas. Ali mi nikada nismo bili ovako jedinstveni! Borimo se za vladavinu prava i protiv kršenja odredbi Zakona o obligacionim odnosima. Uvrede trpimo stoički. Danas smo Miškovićevi, sutra ćemo biti Šarićevi…nećemo stati! Zašto smo mi bas Miškovićevi kako kaže ministar? Što nismo Legijini ili advokati ubice Tijane Jurić? Jer hoće od nas da napravi branioce tajkuna i samo tajkuna a mi ustvari radimo sve slučajeve? Zašto ne kaže ministar da se advokatima duguje 10 miliona evra. A uteruju nam dug za poreze i doprinose. Sve se radi sa pozicije sile, kaže jagodinski advokat Dušan Gašić.

Delegacija Komore, s predsednikom Dragoljubom Đorđevićem na čelu, izrazila je želju da prisustvuje sednici na kojoj će biti razmatrani predlozi zakona o izmeni zakona o javnom beležništvu i prometu nepokretnosti, koji obrazlaže ministar pravde Nikola Selaković.

Kako kažu u AKS, poseta je bila uredno najavljena, ali je zabranjena ili odbijena na taj način što službi obezbeđenja nisu dostavljeni spiskovi predstavnika Komore koji su nameravali da prate sednicu.

„Smatramo da je ovakvo postupanje Skupštine Srbije nedopustivo, i mi ćemo nastaviti da se borimo protiv takvog postupanja svim sredstvima, između ostalog i velikim skupom advokata koji će se dogoditi u utorak u minut do 12 na Trgu Nikole Pašića, na samo 100 metara od zdanja u koje nam danas nije dozvoljen ulaz“, istakao je Milošević.

foto Beta

Prethodni tekstPOVREĐENA BEBA IDE U HRANITELJSKU PORODICU
Sledeći tekstKOMENTAR: Mršupičkumaterinukrvopijskotržišnu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime