JAGODINSKE FIRME “TESTERAL” I “RALEX” LAURETI ZA PREDUZETNIKA GODINE

0

Revizorsko-konsultantska kompanija EY šestu godinu za redom dodeljuje nagradu najuspešnijem preduzetniku na teritoriji naše države – EY Preduzetnik godine. U trci za nagradu ove godine učestvuje 33 preduzetnika iz 29 kompanija koje posluju u osam industrija u čak 13 gradova Srbije. Ovi preduzetnici zapošljavaju preko 3.500 ljudi, a samo tokom protekle godine ostvarili su poslovne prihode od preko 250 miliona evra. Među laureatima su jagodinske firme “Testeral“  Sanje  Stanimirović I kompanija “Ralex” Zorana Rašića.

sanjaKompanija Testeral pripada grupaciji STS Kan čiji je vlasnik porodica Vidojević, koja je u preduzetništvu jos od 1971., dok poslovanje sa aluminijumom počinje 1996. Testeral se bavi proizvodnjom visko kvalitetnih arhitektonskih aluminijumskih i čeličnih konstrukcija, fasada, prozora i vrata. Kako pripadnik treće generacije u preduzetništvu Sanja (Vidojević) Stanimirović vodi poslovanje Testerala. Kompanija poseduje sve važne evropske sertifikate za proizvode kao i jasno definisana pravila organizacije i rada po usvojenim Evropskim standardima. To im je omogućilo da 95 odsto svoje proizvodnje plasiraju na tržišta Zapadne Evrope. Njihovi projekti mogu se naći u Austriji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Belgiji, Švedskoj i Švajcarskoj.

Vlasnica sa ponosom ističe da su stručnost, tradicija i kvalitet sinonim za Testeral, kao i to da su zaposleni i „know-how“ njihova najveća vrednost u kompaniji. Cilj Testerala je da bude vodeća kompanija na Balnaku u svojoj branši po kvalitetu i kvantitetu odrađenjih/gotovih projekta širom Sveta.

Kompanija Ralex osnovana je 1990. godine na porodičnom imanju u Jagodini. Osnivanju ove kompanije prethodilo je uspešno ralexposlovanje male porodične radionice iz koje je daljim razvojem došlo do osnivanja nove kompanije. Svoje poslovanje, kompanija Ralex započela je proizvodnjom svih vrsta čeličnih konstrukcija, da bi već 1995. godine obogatila svoju delatnost ulaskom u oblast vizualnih komunikacija i reklama, tj. otpočeta je proizvodnja elemenata za marketinško predstavljanje, svetlećih reklama i brendiranja enterijera i eksterijera.

Poslovanje kompanije Ralex, započeto u Srbiji, gospodin Zoran Rašić proširio je i na mnogo druge evropske države, te ova kompanija sada predstavlja konkurentnog igrača na tržištima bivše Jugoslavije kao i švajcarsko, švedsko i mnoga druga. Danas kompanija pored dobro opremljene mašinske radionice poseduje CNC mašine, WATERJET, lasere, komore za farbanje, a takođe poseduje i svu potrebnu opremu za brzu i efikasnu montažu na različitim lokacijama, a digitalne mašine u centru za štampu se redovno modernizuju.

Preduzetnici koji su se takmičili u prethodnih 6 godina za ovo priznanje zapošljavaju 15 hiljada ljudi, a ostvarili su poslovni prihod od gotovo 1 milijardu evra samo u protekloj godini. Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 22. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

 

 

Prethodni tekstŠAMPIONAT SRBIJE U BOKSU OD 21. DO 24. FEBRUARA U JAGODINI
Sledeći tekstPOLJOPRIVREDNICI IZ POMORAVLJA PLANIRAJU DA KUKURUZOM POSEJU 90.000 HEKTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime