JAGODINSKA BOLNICA ZA SAD BEZ OBOLELIH MEDICINARA

2

U ovom trenutku u jagodinskoj bolnici i Domu zdravlja nema ni jednog slučaja potvrđenog korona virusa među lekarima i medicinskim sestrama. U Opštoj bolnici u Ćupriji potvrđeno je četiri slučaja lekara obolelih od ove bolesti dok je u Paraćinu za sad jedan lekar inficiran. Drugi lekari i medicinske sestre u Ćupriji i Paraćinu čekaju rezultate testova.

„Mi smo oformili korona ambulantu ranije, mnogo pre nego je to naloženo od strane Ministarstva zdravlja. Nalazi se na odeljenju neurologije i imamo 19 kreveta. Maksimalno smo ozbiljni i hermetički zatvoreni. Formirana je posebna ekipa sastavljena od specijalizanata, to su lekari koji znaju šta rade, maksimalno pripremljeni. Odavno je slobodan ulaz u jagodinske zdravstvene ustanove zabranjen. Nema šetanja, ne može da se ulazi, da se donose stvari itd. To je urađeno ranije. Danas smo dobili još jednu isporuku zaštitine opreme za medicinske radnike, rukavice, maske, vizire, jednokratna odela i mantile i još dosta toga“ kaže jedan od lekara Opšte bolnice u Jagodini. 

Ukoliko neko od građana Jagodine sumnja da je inficiran korona virusom, on odlazi do ulaznih vrata zgrade u kojoj je smešteno odeljenje neurologije. Radi se o bočnom ulazu blizu ulaza za Hitnu pomoć. Tamo ga primaju dva lekara i u zavisnosti od simptoma, pristupa se dijagnostici. Teži slučajevi se bez čekanja na rezultat šalju odmah za Beograd. Niko od pacijenata ne šalje se za Ćupriju. 

Zbog loše situacije u ćuprijskoj bolnici s obzirom da je već nekoliko lekara zaraženo, onkološki pacijenti i porodilje iz Ćuprije šalju se za Jagodinu. 

Lekari se susreću sa brojnim izazovima, a među negativnim su i oni da pacijenti neće da priznaju da su imali kontakte sa ljudima koji su doputovali iz inostranstva.

„To je priča za jednu posebnu analizu, kada sve ovo prođe i kada prebrodimo situaciju. Neki pacijenti koji su imali simptome nisu hteli da priznaju da su imali kontakte već su nas lagali da nisu. Tek bi kasnije rekli da su se zapravo viđali sa rodbinom koja je doputovala. Apelujemo na sve da ovakve stvari ne rade jer ugrožavaju živote i onemogućavaju nam da im blagovremeno pomognemo, ne samo njima već i ljudima sa kojima su bili u kontaktu“ kaže lekar Opšte bolnice u Jagodini.

 

 

Prethodni tekstJAGODINA POČINJE ZA DEZINFEKCIJOM ULAZA ZGRADA
Sledeći tekstDIREKTOR BOLNICE U ĆUPRIJI POZITIVAN, PREBAČEN ZA BEOGRAD

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime