JAGODINCI PREDALI PETICIJU TOPLANI

0

Nezadovoljni korisnici grejanja u su juče Gradskoj toplani u Jagodini dostavili peticiju sa 1.500 potpisa građana i zahtevima za dalji nastavak saradnje.

Potpisivanje peticije

Potrošači se žale na visoke račune za grejanje koji su nekoliko puta viši od prošlogodišnjih i novi način obračuna prema kalorijskoj potrošnji. Oni zahtevaju od Toplane da se zadrži postojeći sistem naplate po kvadratnom metru zasnovan na postojećim ugovorima.

„Ukoliko to nije moguće, onda da se omogući svakom korisniku da plati samo ono što je on potrošio, ugradnjom sopstvenog kalorimetra. Izmeštanje vertikalnih cevi za grejanje iz stanova u hodnike, te omogućavanje isključenja sa mreže bez ikakvih naknadnih troškova“, stoji u zahtevima korisnika.

Oni zahtevaju javno objavljivanje najvećih dužnika Toplane, jer se u javnosti stiče utisak da su to korisnici, kao i specifikaciju svakog kalorimetra ugrađenog u podstanicama.

Iz Toplane potvrđuju da računi jesu viši, ali da će od aprila potrošači plaćati smo održavanje sistema 26 dinara po kvadratu, te da će suma za grejanje na nivou cele godine biti ista kao i ranijih godina.

Većina korisnika grejanja zahteva jasne uslove za raskid ugovora i isključenja sa mreže, što je u ovom trenutku veoma složen i neizvestan postupak, imajući u vidu da Toplana i posle raskida ugovora nastavlja da ispostavlja račune za održavanje sistema ili zajedničku potrošnju.

Direktorka Javnog Preduzeća Toplana Nada Purić-Marković kaže da je isključenje sa sistema moguće van grejne sezone i to samo ako dozvoljavaju tehničke mogućnosti, a da se pri tom ne utiče na kvalitet grejanja ostalih stanara u zgradi. Toplana u Jagodini greje oko 8.000 korisnika, od toga oko 6.280 su stanovi.

Blic, foto Blic, RTS

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime