JAGODINCI ORGANIZUJU PROTEST ISPRED POLICIJE ZBOG ZLOSTAVLJANJA ŽDREBETA

2

U ponedeljak u 15 i 30 ispred zgrade MUP Jagodina okupiće se građani koji žele da izraze protest zbog sumnje da je Slobodan M. iz sela Dobra Voda ponovo pretukao konja u ovom gradu, te da on šeta slobodno i zlostavljanja životinje i dalje. Naime, Slobodan M. je krajem prošle godine batinama teško povredio konja u centru grada. Osuđen je u Osnovnom sudu u Jagodini na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine, ali nije mnogo vremena prošlo do povređivanja sledeće životinje.

konj 7„Kod Zelene pijace u subotu je u prepodnevnim satima na očigled građana čovek tukao ždrebe dok nije palo. Udarao ga je motkom krvnički, kada su građani počeli da viču, on je pobegao a konjje ostao da leži na zemlji. Ljudi su doneli vodu i prskali životinju kako bi je osvestili. Prepoznali su čoveka koji je to već radio i ranije. Neverovatno je da taj čovek nije kažnjen, da šeta slobodno, da ima dozvolu da i dalje drži životinje“ kaže za Infocentralu očevidac događaja Boris K.

Prošle godine posle brutalnog prebijanja konja u centru Jagodine, policija je podnela krivičnu prijavu protiv Slobodana koga je sudija Osnovnog suda Jasmina Tašković osudila na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. I ovog puta je reagovala policija koja je podnela krivičnu prijavu protiv zlostavljača. Kako će sud na dalje odlučivati, ostaje da se vidi.

Ogorčeni građani Jagodine organizovaće protest ispred MUP Jagodina sa zahtevom da Slobodan M. bude zatvoren i da mu se trajno zabrani držanje životinja. Prema izjavama meštana Dobre Vode, ovaj čovek godinama unazad zlostavlja i muči konje i druge životinje i to je poznato svima koji ga poznaju. Takođe, nije retko da je ulazio u fizički obračun sa ljudima.

Nije poznato gde se nalazi povređeno ždrebe kao ni konj koga je Slobodan M. prebio prošle godine. Pojedini ljubitelji životinja ponudili su da udome konja, ali ovi zahtevi nisu realizovani jer niko nije mogao da utvrdi gde se konj nalazi. Slobodan M. ima troje dece koja su mu oduzeta.

2 KOMENTARA

  1. I… sta sad? Ne mogu da nadju ni konja, kao da je igla u plastu sena… a kamo li da kazne osvedocenog manijaka…. ??? Pocnite vise da radite ono za sta vas placamo mi gradjani od svoje crkavice!!!! Sramota! I shvatite to sto sad rade zivotinjama sutra bi, ako vec ne rade, radili i ljudima… mozda bas vama i vasoj deci… !!!

  2. U Paracinu Je jedan Rom bacio polumrtvo konjce pored keja u centru grada..Konjce Je jos bilo zivo kad su nasli ali Je uginulo. Uzas ,niko nije kaznjen!Romi zlostavljaju zivotinje jer ne vode racuna o njima..Dva k,onja su stradala na putu jer su njihova kola bila neosvetljena..Spavasite jadne konje od zlostavljaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime