Jagodinac uslovno osuđen za nasilničko ponašanje nad reporterom N1

0

Osnovni sud u Kragujevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je na četiri meseca zatvora , uslovno na godinu dana, osuđen Milovan Ivanović iz Jagodine, zbog nasilničkog ponašanja (član 344. Krivičnog zakona Srbije) nad reporterom N1 Milanom Nikićem, 27. novembra 2021. godine, javlja N1.

U presudi Osnovnog suda u Kragujevcu se navodi: „Milovan Ivanović je kriv zato što je 27.11.2021. oko 14 časova, u Gornjoj Sabanti kod Kragujevca, na mestu zvanom „Rakalj“ u uračunljivom stanju i postupajući sa umišljajem, drskim i bezobzirnim ponašanjem teže remetio javni red i mir tako što je, u prisustvu većeg broja građana i policajaca prišao Milanu Nikiću iz Kragujevca, novinaru-reporteru N1 televizije, koji je snimao blokadu puta i bio vidno obeležen, rukom krenuo u pravcu kamere i na nju stavio ruku, nakon čega je počeo da viče: “ Nemoj da me snimaš, nemoj da me snimaš, beži u p**** materinu“.

Incident se dogodio kada su građani Rekovca, Kragujevca i Jagodine blokirali raskršće puteva te tri opštine, kod „Raklja“, zbog istraživanja bora i litijuma u rekovačkoj opštini, posle čega je Vlada Srbije 20. januara 2021. godine donela odluku da ukine Uredbu o prostornom planu posebne namene za projekat „Jadar“.

Presuda Osnovnog suda u Kragujevcu, sudije Jelice Marašević, je nepravosnažna, a osuđeni Milovan Ivanović, ali i zamenica tužioca Nataša Grebović mogu podneti žalbu Višem sudu u Kragujevcu, u roku od osam dana.

„Ovo je presuda kojom se nasilnici nad novinarima, snimateljima i fotoreporterima u Srbiji, motivišu da i dalje, znajući da će biti samo uslovno kažnjeni, nastave sa nasiljem“, rekao je napadnuti reporter N1 Milan Nikić.

 

Prethodni tekstDeo Jagodine bez vode
Sledeći tekstMladić silovao staricu u Svilajncu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime