JAGODINAC, DJ WORTEXX POTPISAO UGOVOR SA ŠVAJCARSKOM PRODUCENTSKOM KUĆOM

0

Jagodinac, DJ Wortexx koji je pre dvadesetak dana napravio odličnu zabavu i prisutne oduševio svojim nastupom u klubu „Apis“ potpisao je muzički ugovor sa jednom od vodećih švajcarskih producentskih kuća „K-tel & Future Soundz Switzerland“ za koju su izdavala poznata imena Christopher S, Carlos Rivera, Eddy Wata, Guru Project, MR.DA NOS, Tanja la Croix. Pesma mladog Jagodinca pod nazivom „Vortex“ moći će da se čuje 16. septembra.

dj wortexx 1„Muzički pravac kojim se bavim je Electro, Trap, Dub Step (EDM). Potpisivanje ugovora dalo mi je vetar u leđa, prezadovoljan sam, ovo je velika šansa koja se retko pruža. Napravio sam pesmu i poslao na par adresa stranim izdavačkim kućama. Imao sam sreću da mi pomogne prijatelj – DJ iz Švajcarske. Prvi ugovor je pečat, znači da neko stoji iza mene i to je veoma važno.

DJ Wortexx počeo je da radi na novoj pesmi. On inače krije svoj identitet i to je sastavni deo njegovog nastupa, što kompletnu situaciju čini još zanimljivijom.

„Sledeći nastup: GET LOW party je 16. septembra u Sahari (ex Life) u Jagodini, vise informacija na dj wortexx 4linku https://www.facebook.com/events/703637756457132/i pozivam sve da dođu i uživaju u nastupu. Planiramo i još nastupa tokom jeseni i zime, čemu se izuzetno radujem“ kaže DJ Wortexx.

Electro je muzički stil koji spada u domen elektroničke muzike a direktno je inspirisan upotrebom Rolandove ritam mašine TR-808- Jedna od najbitinijih komponenata electro muzike je robotski vokal koji nastaje korišćenjem vokodera te je, uz mehanički zvuk 808-ice, postao zaštitni znak ovog stila. Trap zvuk je sve popularniji i za njega kažu da su Amerikanci samo napravili svoju verziju britanskog grimea, dok neki tvrde da se tehnički radi o hip hopu. Dabstep je žanr elektronske muzike nastao u Londonu početkom 2000. godine. Zanimljivo je to što je uspeo da se probije na globalni nivo bez pomoći nekog poštovanog muzičkog autoriteta, uz to odbijajući dotadašnje muzičke kanone. Ovo su karakteristike underground scene, a kada žanr postane popularan kod šire publike. Čar dabstepa jeste u tome što je dostigao globalno priznanje i u isto vreme uspeo da zadrži odlike andergraund scene.

Fejsbuk strana DJ WORTEXX-a je https://www.facebook.com/WortexxMusic/

Insagram https://www.instagram.com/Wortexx_/

dj wortexx 3dj wortexx 2

foto Srba Savić

Prethodni tekst„SRCE SRBIJE“ NA HUMANITARNOM KONCERTU PRIKUPILO NOVAC ZA APARAT JOVANI ANTIĆ
Sledeći tekstZAPISI IZ PRIZEMLJA: KAKO IZGLEDA SREĆA KAD SE UVEĆA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime