JAGODINAC DEJAN JELAČA DOBITNIK AMERIČKE NAGRADE ZA NAJBOLJEG GLUMCA

0

Srpski glumac i voditelj Dejan Jelača poreklom iz Jagodine, dobitnik je američke nagrade za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Virdžiniji. Ovom prilikom, Jelača je dobio nagradu za ulogu u filmu Blossoms of Faith gde prvi put igra Amerikanca. S obzirom na to da već više od jedne decenije radi u Njujorku, ovo priznanje mu veoma znači.

dejan-jelaca„Dobiti nagradu za najboljeg glumca u Americi, a pritom ste stranac, nije mala stvar. To je veliko priznanje i potvrda da ovo što radim vredi i nema granica. Iznenadio sam se jer ovo zaista nisam očekivao. Kada su mi javili, na trenutak sam pomislio da je u pitanju šala mojih prijatelja. Posle dodele usledili su pozivi za nove projekte, tako da za nekoliko dana počinjem da snimam jednu romantičnu dramu“, kaže Jelača.

Dejan je nedavno u Njujorku završio snimanje filma My name is Udoka, a Nigerian not a Scammer po scenariju i režiji Sylaz Ud’ee, po istinitoj priči. Tu igra nesrećnog rasistu, šovinistu i manijaka, i smatra da je, posle „Koriolana”, to sigurno jedan od najkompleksnijih likova koje je odigrao. Premijera je zakazana za sledeću godinu.

Pored glumačkih angažmana u SAD, Dejan planira da nastavi snimanje svoje emisije u Srbiji.

„Sledeće godine bi trebalo da počnem sa snimanjem devete sezone moje autorske emisije „30 MINUTA“. Još uvek sam u pregovorima na kojoj će se televiziji emisija emitovati, jer je Art televizija ugašena. Tužan sam što je jedno oličenje kulture ugašeno, ali mi moramo dalje, zajedničkim snagama da propagiramo prave vrednosti. Moja emisija upravo to i radi već 8 godina. Od svojih sagovornika sam mnogo naučio. Kad uspete da dovedete imena poput Milene Dravić, Nebojše Glogovca, Mire Karanović, Dragana Mićanovića, Miše Janketića, Svetozara Cvetkovića, Radmile Živković… onda morate da budete i više nego ponosni. Polako pakujem kofere i dolazim posle Nove godine. Uželeo sam se svog naroda. Jedva čekam!”, završava Jelača.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime