Milanović: Godina najvažnijih i najvećih projekata u infrastrukturi

0

Dvadeset prva redovna sednica SO Svilajnac održana je uz prisustvo 37 odbornika.
Na dnevnom redu našlo se 14 tačaka, a među njima je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o pravima građanja i pružanju usluga u oblasti socijalne zaštite, na osnovu koje će od sada besplatan prevoz imati penzioneri sa penzijom do 30.000 dinara, kao i korisnici novčane socijalne pomoći.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović još jednom je podsetio na najvažnije projekte u gradu i selima koji su urađeni i planirani, istakavši da je ovo godina najvažnijih i najvećih projekata u infrastrukturi.

„Neki od njih su: vodovod u Proštincu i Bobovu, domovi kulture u Bobovu i Gložanu koji se rade, i u Subotici koji je urađen, nastavak rekonstrukcije Krive Čaršije, izgradnja mosta na Moravi u selu Vojska, realizacija projekta navodnjavanja resavske celine itd… Planirano je da se uradi zamena komppletne rasvete u svim mesnim zajednicama, nakon što je Opština već preuzela plaćanje troškova javne rasvete po selima. Dve fabrike u Novoj zoni privređivanja grade svoje pogone, Alkom sistemi završavaju izgradnju hale, a Doku san započinje izgradnju. Do kraja godine planirano je još dosta radova u infrastrukturi, rekonstrukcija pojedinih ulica i u gradu i u selima“ rekao je Milanović.

Za vršioca dužosti Centra za kulturu „Svilajnac“ imenovana je Jelena Tomić, a Centra za brigu o deci, starima i osobama sa invaliditetom Irena Milošević.

Prethodni tekstSednica Glavnog odbora SSP u Jagodini
Sledeći tekstJagodinski zoo vrt na Dečijem sajmu u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime