JAGODINA PRSKANA SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA REGISTROVANIM PREPARATOM „MOSLINK“

0

Veliki broj građana žalio se u sredu poslepodne na prskanje komaraca koje je kod njih, kako kažu izazvalo kijanje, kašljanje, alergije. Pozvali smo Društvo za ekološku i sanitarnu zaštitu VISAN Zemun koji je sproveo prskanje komaraca.

„Jagodina je prvi grad u Srbiji koji je obavio redovnu i na vreme sistemsku dezinsekciju komaraca. Korišćen je regsitrovan preparat Moslink. Iz vazduha je prskanje obavilo državno preduzeće JAT. Ovaj preparat je registrovan i NIJE rizičan po zdravlje. Možda je po neke građane prparat bio jak jer je prskanje sprovedeno sa zemlje i iz vazduha u isto vreme, kako se inače i radi kako bi se u potpunosti rešio problem. Moslink je ekološki i u svakom smislu ispitan i dozvoljen preparat i nema nikakve bojazni da utiče na zdravlje ljudi, ali može da izazove kijanje ili kašljanje, zbog čega ljudi ne treba da budu na ulici kada se prskanje obavlja“ kaže komercijalni direktor Visan – a Jasna Pavlović.

moslink

Visan kaže da je dokumentacija u potpunosti ispravna, da je korišćen preparat koji se inače koristi, a u Jagodini je korišćen i prošle godine.

Obaveza grada Jagodina bila je da obavesti javnost o prskanju komaraca, što je grad i učinio u skladu sa svojom procenom kojim medijima će obaveštenje dostaviti. Kada je reč o INFOCENTRALI, naša redakcija NIJE dobila nikakvo obaveštenje o prskanju, pa nije ni mogla da obavesti javnost. Neke od poruka koje smo sinoć dobili:

kijanje-1

kijanje-2

Iz Visana poručuju da razloga za paniku i brigu nema, da je preparat korišćen prošle godine, kao i da je bezbedan za ljude.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime