Jagodina, Paraćin, Svilajnac spremni za „prvomajske goste“

0

Iako vremenska prognoza nije obećavajuća, gledamo u nebo i nadamo se da će se ipak desiti čudo i da će osvanuti lepo prvomajsko jutro, te da ćemo moći da odemo na uranak.

Oni odvažni su verovatno uveliko napravili planove, a za one koji se još uvek predomišljaju i razmišljaju, imamo nekoliko lepih predloga. Možda vas ova mesta nateraju da ipak krenete sutra na izlet u prirodu, bez obzira na rizik da možete pokisnuti.

U Jagodini svakako najpopularnija izletišta su Potok i Rusko groblje. Potok sa svojom atrakcijom u vidu veštačkog vodopada, nudi vam i zaklon pod „pečurkama“. A svakako ćete uživati u lepoj prirodi i izgubiti pojam o tome da se zapravo nalazite u gradu. Tu se nalazi istoimeni restoran u kom možete otići na ručak ako se odlučite da ipak ne raspaljujete roštilj.
Rusko groblje je takođe park pun zelenila. Ispod krošnji drveća pronaćićete prijatan hlad, mir i tišinu. Međutim, ovde nema „pečurki“ i stolova za sedenje, tako da obavezno ponesite ćebe na izlet.
U okolini Paraćina nalazi se reka Grza, koju mnogi vole zbog njene divlje prirode i lepote. Na ovoj reci nalaze se dva jezera, koja su bogata pastrmkom, pa su vrlo atraktivna za ribolovce. Grza postaje sve popularnije mesto za izlete, kako domaćim turistima, tako i strancima, pa ne sumnjamo da će veliki broj ljudi odlučiti da uranak i Prvi maj provedu upravo na ovoj reci.
U blizini Paraćina nalazi se još jedno poznato izletište – Sisevac. Ovo mesto u kotlini Kučajskih kotlina bogato je termomineralnim vodama. Takođe ovde se nalazi i malo poribljeno jezero.
Kada ste u Paraćinu, obavezno posetite i manastir Svete Petke.
Ako krenete put Svilajnca, nikako nemojte da propustite posetu Prirodnjačkom centru. Ovih prazničnih dana imaju veoma raznovrstan program, koji je naročito interesantan za decu.
U blizini Despotovca nalaze se prelepa mesta: Krupajsko vrelo, vrelo Mlave, a najveći utisak na posetioce uvek ostave Lisine vodopadi, vodopadi Veliki Buk i Prskalo. U neposrednoj blizini je i Resavska pećina.
Izbor je veliki, odluka je vaša. Još samo da nas vreme posluži.
T.P.
(Medijski sadržaji nastali su realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)
Prethodni tekstRegionalni sajam zapošljavanja u Svilajncu
Sledeći tekstLekarima Hitne pune ruke posla zbog neumerene konzumacije hrane i pića

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime