JAGODINA MOJ GRAD (7) TRIBINE U STAROM LANIŠTU I RIBARU

0

Poslednjeg dana kampanje koalicija (7) „JAGODINA – MOJ GRAD“ održala je tribine u Starom Laništu i Ribaru. Okupljenim meštanima su se obratili Dragan Alempijević, Marija Djordjević, Siniša Ratković i Tamara Milenković, kandidati za odbornike u gradskom parlametu.

Kao i na predhodnim tribinama koje su održane u jagodinskim selima, meštane je najviše zanimao program koalicije koji se odnosi na poljoprivredu, zadrugarstvo i agrarni budžet, ali i  predlog da se ženama koje nisu u radnom odnosu a žive i rade na poljoprivrednom gazdinstvu uplaćuje minimalno penziono osiguranje.

Tamara Milenković je, kao meštanka Starog Laništa i jedini kandidat za odbornika iz ovog sela, predstavila je svojim sugradjanima ideje za koje će se zalagati u lokalnom parlamentu, kao što je već dobro poznat predlog široj javnosti o uvodjenju minimalnog penzionog osiguranja za sve žene koje nisu u radnom odnosu a žive i rade na poljoprivrednom gazdinstvu, ali i ideju da pri omladinskom kulturnom centru koji je u programu koalicije bude uvedena koordinacija sa svim seoskim mesnim zajednicama kako bi deca i omladina imali iste mogućnosti za razvoj kao i oni koji žive u gradu. Takodje je iznela i ideju da lokalna samouprava organizovano na terenu, dakle u samoj mesnoj zajednici, šalje svoje administrativne radnike kako bi pomogli i uštedeli vreme poljoprivrednicima pri registraciji poljoprivrednog gazdinstva.

Meštani su se naročito zanimali za njen predlog vezan za osnivanje zanatskih radionica s obzirom na to da se u pomenutom selu neguje stari asurdžijski zanat. Prema njenom predlogu, predvidjene stimulacije bi omogućile da se kroz izvestan broj godina zanatska radionica transformiše u porodično preduzetništvo, a stimulacije koje je predložila su:

– jednokratna novčana pomoć za novoregistrovanu zanatsku radnju – uslov 2 godine aktivnog rada

– nakon dve godine stiče se uslov za dobijanje povoljnog kratkoročnog kredita – uslov još 3 godine aktivnog rada

– nakon tih 5 godina aktivnog rada stiče se uslov za dugoročni povoljni kredit – uslov još 5 godina aktivnog rada

Takodje je navela da bi Gradska uprava oformila kancelariju za pravnu pomoć za registraciju zanatskih radnji. Takodje bi se ukinuli svi sitni nameti u vidu raznoraznih taksi.

Nakon ovog izlaganja, meštani su se uključili u razgovor i izneli su svoja negativna iskustva koja su imali pri pokušaju da registruju svoje zanatske radionice, a neki su i dodali da su nakon registracije morali da ih ugase jer su nameti bili previsoki.

 

Na tribini u Ribaru prisutnima su se obratili Dragan Alempijević i Marija Djordjević, koji su pored predstavljanja programa koalicije naglasili važnost izbora, kao i važnost jake opozicije u lokalnom parlamentu.

–      Ova kampanja je pokazala da u Jagodini postoji jaka opoziciona snaga, ali je neophodno da gradjani bez straha izadju i glasaju jer imaju za koga. Ovi izbori nisu referendum za i protiv, ovi izbori će pokazati da Jagodinci umeju da stanu na stranu onih koji hoće da ih pitaju šta im je potrebno. Prepoznali su koaliciju JAGODINA – MOJ GRAD kao  alternativu i bez sumnje to će pokazati i na izborima 24. aprila – naglasila je Marija Djordjević.

 

Sinoć je u Glogovcu takodje održana tribina. a pored kandidata za odbornike, prisutnima se obratio i gospodin Radoslav Blagojević, član GrO DS, meštanin Glogovca, koji je pozvao svoje sugradjane da daju podršku listi „JAGODINA – MOJ GRAD“, jer jedino ova koalicija garantuje da će se zalagati za bolji položaj poljoprivrednika u jagodinskim selima.

Koalicija “Jagodina – moj grad” je pod rednim brojem 7 na listiću za glasanje na lokalnim izborima.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime