Jagodina je grad domaćin organizacije Sportsko-obrazovnog kampa za mlade iz dijaspore i regiona

0

Jagodina je grad domaćin organizacije Sportsko-obrazovnog kampa za mlade iz dijaspore i regiona Jagodina 2023, saopštava Odeljenje za društvene delatnosti Grada Jagodina.

Realizacija projekta je u toku, počela je 03.08. i tajaće do 11.08.2023. godine. Pokrovitelj je Kabinet ministra bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom i Grada Jagodine.

„Juče, u naš grad doputovao je i smešten 101 mali sportista fudbaler (prosek godina je 10). Deca su smeštena u Domu učenika srednjih škola, ishrana je u restoranu „Tigar, sportske-fudbalske aktivnosti, treninzi i utakmice na gradskom stadionu, slobodne aktivnosti u Akva parku. Posetiće: Muzej voštanih figura, ZOO-vrt, Zavičajni muzej, izletište Potok, izletište Kočin hrast, Pedagoški fakultet i u Kulturnom centru pogledaće dečiji film. Organizovano je Veče dijaspore sa koncertom Željka Vasića  i dva tematska predavanja o ishrani, odmoru i oporavku mladih sportista kao i razvijanje psiholoških veština u sportu. Pripremljeni su izleti:  manastira Ravanica, Manasija, Park maketa srednjovekovnih manastira u Despotovcu, Prirodnjački centar „Dino park Jura“ i  kuća Stevana Sinđelića u Svilajncu“ kaže Tatjana Backović, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti.

 

Prethodni tekstPalma: Da narodi na prostoru bivše Jugoslavije ne vaspitavaju decu da mrze druge narode, već da vidimo kako da sarađujemo
Sledeći tekst12 alata koja morate da imate u kućnoj radionici za sitne popravke

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime